Antena 3 CNN Actualitate Ce urmărea avionul care a traversat România și alte trei țări: ”A avut o țintă concretă!”

Ce urmărea avionul care a traversat România și alte trei țări: ”A avut o țintă concretă!”

Avionul misterios care a străbătut România și alte trei țări era, cel mai probabil, unul de spionaj al rușilor. Este concluzia la care a ajuns în urma unei analize făcute în direct la Antena 3 generalul Cristian Barbu, fost rector al Academiei Militare. În opinia acestuia, misiunea era una clară: verificarea funcționării scuturilor antirachetă din Polonia şi România.

Ce urmărea avionul care a traversat România și alte trei țări: ”A avut o țintă concretă!”
Sursa foto: BTV
de Laura Dinu    |    15 Iun 2022   •   14:47

”Cred ca au avut o țintă concretă, dacă ne uităm puțin la traiectorie a fost controlată, au fost puncte foarte clare unde s-au oprit, pilotul știa ce face, nu era chiar un tânăr teribilist, mai ales ca au cumpărat avionul după ce au studiat foarte bine piața. 

Studiul arată că aici avem Deveselu și aici cealaltă componentă a scutului antirachetă. Acest Deveselu n-a putut fi niciodată activat de un avion neidentificat din poziția dinspre vest, acest avion a trecut aici la aproximativ 60-70 km de Deveselu. 

Acest scut, ca și celălalt care trebuie văzut dacă a intrat în funcțiune sau nu, posibil ca radarul de aici să fie deja în probe și acțiune. Trebuiau controlate sistemele din acest punct de vedere, ce înseamna radiație, fascicul, plus orientare. 

Pentru prima dată, cine a zburat a știut că poate lua o informație de aici și una de aici, după care și-a terminat ținta și a plecat fără să lase urme. Cu ce a făcut înregistrarea? Întregul dispozitiv este într-o geantă de voiaj!”, a explicat Cristian Barbu la Antena 3.  
 

×
Subiecte în articol: avion Deveselu Cristian Barbu
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close