Antena 3 CNN Actualitate Cristian Cioacă SCAPĂ de arest, deşi a fost acuzat de procurori că şi-ar fi TRANŞAT fosta soţie

Cristian Cioacă SCAPĂ de arest, deşi a fost acuzat de procurori că şi-ar fi TRANŞAT fosta soţie

Cristian Cioacă SCAPĂ de arest, deşi a fost acuzat de procurori că şi-ar fi TRANŞAT fosta soţie
Sursa foto: Foto: Agerpres
28 Noi 2012   •   20:30

Cristian Cioacă a fost ridicat miercuri de la domiciliul său din Piteşti. Poliţistul a fost pus sub acuzare pentru uciderea soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu, dispărută din august 2007. Procurorii Parchetului instanţei supreme urmează să ceară arestarea lui preventivă pentru omor, a declarat avocata acestuia, Maria Vasii, citată de Mediafax.

UPDATE 20.30 - Judecătorii Tribunalului Bucureşti au respins cererea procurorilor de arestare a lui Cristian Cioacă. Procurorii au cerut arestarea preventivă a poliţistului pe care l-au acuzat că şi-ar fi ucis şi tranşat fosta soţie.

În urma deciziei instanţei, Cristian Cioacă a declarat râzând reporterilor că s-au spus multe despre el şi că îl aşteaptă un copil acasă.

UPDATE 16.00 - Procurorii cer arestarea preventivă a poliţistului Cristian Cioacă despre care susţin că şi-ar fi ucis şi tranşat fosta soţie. De asemenea, procurorii au adăugat la acuzaţia de omor şi pe cea de profanare de cadavre. Tribunalul Bucuresti judecă miercuri cererea de arestare preventivă a lui Cristian Cioacă pentru uciderea Elodiei.

Poliţistul Cristian Cioacă a fost dus la Parchetul instanţei supreme pentru a fi anunţat că s-a pus în mişcare acţiunea penală în cazul lui, pentru uciderea avocatei Elodia Ghinescu. Totodată, procurorul l-a informat pe Cristian Cioacă şi despre faptul că va cere instanţei arestarea lui preventivă, a spus avocata Maria Vasii.
   
"Nu a fost luată măsura de arestare preventivă, Cristian Cioacă este liber. Aşteptam să fim chemaţi în instanţă", a precizat avocata Maria Vasii.

Crina Radu, avocata familiei Ghinescu, a spus că propunerea de arestare preventivă a lui Cristian Cioacă a fost făcută pentru acuzaţiile de omor calificat şi profanare de morminte, urmând ca dosarul să fie judecat de Tribunalul Bucureşti.


Se pare că arestarea a fost cerută de magistraţi după descoperirea unor probe suplimentare în acest caz.  În 13 septembrie, procurorii au făcut percheziţii în apartamentul poliţistului Cristian Cioacă din municipiul Braşov, pe care acesta îl deţinea împreună cu fosta soţie Elodia Ghinescu, de unde au prelevat probe noi.

Avocata Elodia Ghinescu a dispărut de la domiciliu în noaptea de 29 spre 30 august 2007 şi de atunci trupul ei nu a mai fost găsit, soţul acesteia, poliţistul Cristian Cioacă fiind principalul suspect în acest caz.

Poliţistul Cristian Cioacă a fost achitat, luna trecută, în procesul de furt între soţi, după ce magistraţii Curţii de Apel Braşov au respins recursul formulat de familia Ghinescu.

Inspectorul Cristian Cioacă s-a transferat în urmă cu trei ani de la IPJ Braşov la IPJ Argeş şi lucrează în cadrul Poliţiei Municipiului Piteşti, la Biroul de relaţii cu publicul.


×
Subiecte în articol: Cristian Cioaca omor Elodia elodia ghinescu
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close