Antena 3 CNN Actualitate Cultură "Auschwitz, care Auschwitz? Nu au existat camere de gazare”. „Hitler este o mare personalitate istorică"

"Auschwitz, care Auschwitz? Nu au existat camere de gazare”. „Hitler este o mare personalitate istorică"

"Auschwitz, care Auschwitz? Nu au existat camere de gazare”. „Hitler este o mare personalitate istorică"
Sursa foto: Foto: wilson.iblog.co.za
16 Mai 2012   •   08:35
Liderul neonazist ales în Parlamentul grec a negat existenţa camerelor de gazare la Auschwitz. Nikos Mihaloliakos a făcut această declaraţie în timpul unui interviu televizat, atrăgându-şi criticile Guvernului într-o ţară în care negaţionismul nu este pedepsit, informează AFP.

"Auschwitz, care Auschwitz? Nu am fost acolo. Ce s-a întâmplat acolo? Aţi fost acolo?", a spus pe un ton ironic Nikos Mihaloliakos.

"Nu au existat nici cuptoare, nici camere de gazare, este o minciună", a adăugat oficialul grec. Acesta a mai afirmat că a "citit multe cărţi care pun la îndoială numărul de şase milioane de evrei" exterminaţi de nazişti.

Partidul neonazist Chryssi Avghi a obţinut 6,9 % din voturi (21 de deputaţi) mizând pe furia grecilor în faţa austerităţii şi reflexele lor xenofobe.

Liderul partidului a mai spus şi că îl consideră pe Hitler "o mare personalitate istorică din secolul XX".

Autorităţile din Grecia au "condamnat în maniera cea mai categorică" aceste afirmaţii "care deformează istoria şi constituie o atingere brutală a memoriei milioanelor de victime ale Holocaustului".






 

×
Subiecte în articol: Auschwitz Grecia hitler
Parteneri
Marele Premiu al Chinei | Tabloul complet al calificărilor
x close