Antena 3 CNN Actualitate Cultură "Carul cu boi", de Nicolae Grigorescu, scos la licitaţie

"Carul cu boi", de Nicolae Grigorescu, scos la licitaţie

"Carul cu boi", de Nicolae Grigorescu, scos la licitaţie
Sursa foto: Carul cu boi
30 Ian 2009   •   12:46

Faimoasele tablouri ?Carul cu boi? de Nicolae Grigorescu şi ?Golf? de Theodor Pallady vor fi scoase la licitaţie, pe 1 februarie, de către Casa Goldart, anunţă Cotidianul. Preţul picturii lui Grigorescu este estimat la aproape 200.000 de lei, iar preţul de pornire pentru pictura lui Pallady este de 95.000 de lei.
Pictura ?Carul cu boi? este realizată în ulei pe lemn. ?Golf? face parte dintr-o serie de peisaje marine surprinse la Hendaye.
Duminică, vor fi scoase la licitaţie şi picturile ?Peisaj?, de Abcar Baltazar, estimat la 21.000 de lei, ?Pod la Călimăneşti?, de Gheorghe Vânătoru, şi ?Flori de Câmp?, de Iosif Rosemblut.
Anul 2009 a început promiţător pentru casa de licitaţie Goldart. ?Deşi nu se poate spune că ne-a afectat criza, clienţii sunt însă mult mai selectivi şi nu mai cumpără doar de dragul plăcerii, ci vor să facă o investiţie.? au declarat reprezentanţii case de licitaţii.
?Cei care au acum bani ar trebui să investească în artă pentru că este o formă sigură de tezaurizare, iar preţurile sunt absolut corecte. Artiştii noştri sunt subcotaţi, contrar opiniilor unor critici de artă, şi cota lor va creşte în următoarea perioadă?, a declarat Luminiţa Ghilduş, managerul casei de licitaţii.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Nicolae Grigorescu
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close