Antena 3 CNN Actualitate Cultură Celebrul concert de Anul Nou de la Viena, difuzat din nou în România. Momente speciale au fost pregătite pentru ediția 2022

Celebrul concert de Anul Nou de la Viena, difuzat din nou în România. Momente speciale au fost pregătite pentru ediția 2022

Concertul de Anul Nou din Viena, susţinut anual de Orchestra Filarmonicii din Viena, în impunătoarea Sală de Aur de la Musikverein, va fi difuzat din nou în România. Telespectatorii îl vor putea urmări în direct la Televiziunea Română, de la ora 12.15, în prima zi a lui 2022.

Celebrul concert de Anul Nou de la Viena, difuzat din nou în România. Momente speciale au fost pregătite pentru ediția 2022
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    31 Dec 2021   •   23:38

Celebrul şef de orchestră Daniel Barenboim se va afla pentru a treia oară la pupitrul Filarmonicii vieneze pentru tradiţionalul concert de început de an, într-o relaţie de colaborare care a început în 1956, când a debutat ca pianist 14 ani.

Pe 1 ianuarie 2022 şase valsuri şi polci din repertoriul dinastiei Strauss se vor auzi în premieră la Musikverein într-un concert de Anul Nou.

În România, Concertul de Anul Nou de la Viena va fi comentat pentru TVR de muzicologul şi jurnalistul Cătălin Sava.

Pentru că în 2022 se vor împlini 50 de ani de la Convenţia Patrimoniului Mondial Unesco, momentele de balet din întreaga lume sunt filmate în edificii de pe Lista Patrimoniului Mondial.

În Palatul Schönbrunn, membrii Baletului de Stat vienez vor interpreta valsul „O mie şi una de nopţi” op.364 de Johann Strauss fiul, în coregrafia lui Martin Schläpfer, directorul de balet al Operei de Stat din Viena, pentru prima dată invitat la un concert de Anul Nou.

Un moment special va putea fi văzut în Palatul Hofburg, la arena de călărie de iarnă a Şcolii Spaniole de Echitaţie din Viena, recunoscută ca patrimoniu cultural imaterial din 2015. Opt armăsari albi lipiţani şi călăreţii lor vor face spectacol pe acordurile din „Nymphen Polka” op.50 de Josef Strauss.

Regizorul Michael Beyer va coordona pentru a noua oară imaginea spectacolui filmat cu 17 camere şi televizat în peste 90 de ţări de pe mapamond, cu un public estimat la aproximativ 50 de milioane de telespectatori.
 

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: concert Viena TVR
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close