Antena 3 CNN Actualitate Cultură Cu cât s-a vândut cea mai valoroasă lucrare a lui Nicolae Grigorescu

Cu cât s-a vândut cea mai valoroasă lucrare a lui Nicolae Grigorescu

Cu cât s-a vândut cea mai valoroasă lucrare a lui Nicolae Grigorescu
22 Dec 2016   •   20:19

Tabloul “Ţărăncuţe (De la fântână)”, semnat de Nicolae Grigorescu, a fost adjudecat, pentru suma de 320.000 de euro, la licitaţia aniversară “Artmark 8 ani”, organizată marţi seară, în Capitală. Pictura lui Grigorescu a devenit, astfel, cea mai bine vândută lucrare din acest an, scrie Jurnalul Național.

Lucrarea este una dintre cele mai valoroase picturi realizate de Nicolae Grigorescu şi fusese estimată la un preţ cuprins între 90.000 şi 160.000 de euro. Ea a aparţinut colecţiei istorice a sculptorului Constantin Baraschi şi a participat la expoziţia retrospectivă Nicolae Grigorescu din 1957 de la Muzeul de Artă al R.P.R., Bucureşti. O altă lucrare, care s-a vândut cu preţ mai mare decât cel estimat, a fost ”Intimitate” de Nicolae Tonitza (lotul s-a vândut cu 65.000 de euro), iar “Pod”, de Adrian Ghenie, a fost adjudecat la 60.000 de euro, după ce fusese estimat între 7.000 şi 12.000 de euro. Tot cu 60.000 de euro s-a vândut şi “Care cu boi la amiază”, semnat Nicolae Grigorescu, iar “Pieta” al lui Corneliu Baba a fost adjudecat cu 47.500 de euro.

Printre lucrările prezente la licitaţia de iarnă a casei Artmark, se numără şi opere semnate de artişti precum Ştefan Luchian, Theodor Pallady, Gheorghe Petraşcu, Camil Ressu.

Cele 32 de tablouri din colecţia Jules Pascin, care au aparţinut fostului premier Adrian Năstase, au fost adjudecate la suma totală de 16.660 de euro.

×
Subiecte în articol: Nicolae Grigorescu tablou
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close