x close

L-a desenat pe Nelson Mandela cu pumnul. Omagiu pentru liderul sud-african

de D.D.    |    21 Iul 2013   •   19:00
L-a desenat pe Nelson Mandela cu pumnul. Omagiu pentru liderul sud-african 407 Foto: www.philakashi.com/
Un artist din Shanghai i-a adus un omagiu fostului preşedinte sud-african Nelson Mandela. Phil Akashi a realizat un portret monumental al acestuia cu ajutorul a 27.000 de lovituri imprimate cu mănuşile de box pe un zid din parcul Grafitti din Shanghai, informează huffingtonpost.com.

Artistul a ataşat mânuşilor de box un sigiliu, care avea anexate caracterele din limba chineză pentru cuvântul "libertate". Sigiliul, înmuiat într-o pastă neagră, a fost ales pentru a onora lupta fostului preşedinte sud - african.

"Această operă de artă exemplifică cei 27 de ani de închisoare pe care i-a făcut Nelson Mandela şi simbolizează, totodată, lupta sa pentru libertate şi egalitate. El şi-a sacrificat propria libertate pentru ca alţii să simtă ce înseamnă libertatea. De aceea el reprezintă o fantastică sursă de inspiraţie pentru întreaga lume", a scris artistul pe site-ul său.

Numeroase acţiuni simbolice sau de caritate au fost organizate în ultima săptămână, pentru sărbătorirea a 95 de ani (pe 18 iulie) de la naşterea lui Nelson Mandela.

Nelson Mandela se află în stare critică de aproape o lună şi jumătate într-un spital din Pretoria.

Citeşte mai multe despre:

Nelson Mandela
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati