Antena 3 CNN Actualitate Cultură Lucrări valoroase ale lui Constantin Brâncuşi, abandonate printre gunoaie

Lucrări valoroase ale lui Constantin Brâncuşi, abandonate printre gunoaie

Lucrări valoroase ale lui Constantin Brâncuşi, abandonate printre gunoaie
Sursa foto: Foto: tvrnews.ro
20 Ian 2013   •   17:28

Un mic ansamblu de mese realizate de maestrul Constantin Brâncuşi, realizat din pietre de moară, a fost găsit în paragină în curtea unui prieten de-al acestuia din Târgu Jiu. Ansamblul a fost chiar dezmembrat şi parţial distrus, în ciuda faptului că se ştia că este autentic, scrie tvrnews.ro.

Cele cinci mese au fost realizate de Constantin Brâncuşi special pentru familia Bălănescu, în casa căreia a locuit între 1937-1938.

Potrivit unor documente descoperite de Petre Popescu Gogan, secretar şi cercetător la Academia Română, sculpturile sunt autentice.

Consiliul Judeţean este cel care are custodia casei familiei Bălănescu în această perioadă. Doar o plăcuţă cu litere şterse mai aminteşte de şederea lui Brâncuşi acolo. Sculpturile sale sunt însă împrăştiate printre maşini şi coşuri de gunoi.

Cu toate că lucrările marelui sculptor se cumpără cu milioane de dolari la licitaţii, autorităţile găsesc tot felul de scuze pentru ansamblul distrus şi  spun că fac tot ce pot pentru a păstra "neatinsă" opera lui.

×
Subiecte în articol: Constantin Brancusi
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close