Antena 3 CNN Actualitate Cultură Muzeul Național de Istorie va fi reabilitat. Investiția se ridică la peste 100 de milioane de euro

Muzeul Național de Istorie va fi reabilitat. Investiția se ridică la peste 100 de milioane de euro

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a anunţat, miercuri, că pentru realizarea proiectului de restaurare, consolidare, extindere şi reamenajare a sediului Muzeului Naţional de Istorie a României au fost alocaţi 100 de milioane de euro.

Muzeul Național de Istorie va fi reabilitat. Investiția se ridică la peste 100 de milioane de euro
Sursa foto: profimediaimages.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Noi 2023   •   18:40

Raluca Turcan a participat la o conferinţă de presă organizată de Muzeul Naţional de Istorie a României cu prilejul finalizării caietului de sarcini pentru lansarea licitaţiei în vederea realizării documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie (DALI) pentru proiectul de restaurare, consolidare, extindere şi reamenajare a sediului MNIR.

"Vă mărturisesc că este un moment extrem de important şi pentru care fiecare zi a mandatului de ministru am alocat-o pentru a ajunge, în sfârşit, să intrăm într-o linie dreaptă cu o investiţie de 100 de milioane de euro pentru refacerea Muzeului Naţional de Istorie a României.

Această investiţie este posibilă în baza unui acord de finanţare cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE) şi restaurarea, refacerea acestui muzeu este a doua cea mai mare investiţie într-un monument istoric pe care îl realizează o instituţie a statului după Palatul Culturii din Iaşi şi vorbim despre o suprafaţă totală de 34.000 de metri pătraţi", a precizat ministrul Culturii.

Milioane de euro pentru restaurarea, consolidarea şi reamenajarea sediului Muzeului Naţional de Istorie

Raluca Turcan a adăugat că a fost depusă la SEAP documentaţia pentru atribuirea fazei DALI pentru refacerea muzeului, urmând ca, probabil în două zile, aceasta să fie urcată pe site după parcurgerea celorlalte etape obligatorii - verificarea de către Ministerul de Finanţe şi validarea de către Agenţia Naţională a Achiziţiilor Publice.

"Aşadar am făcut primul pas. A fost un pas pentru care am lucrat cot la cot cu domnul director (Ernest Oberlander Târnoveanu, managerul MNIR) şi cu echipa domniei sale, împreună cu echipa de la Unitatea de Management a Proiectului, care va derula această investiţie.

Pentru a ajunge în acest punct, va trebui finalizată nota de documentare şi toată documentaţia tehnică necesară depunerii acestui proiect în faza DALI", a completat Raluca Turcan, potrivit Agerpres.

×
Subiecte în articol: Muzeul Naţional de Istorie reabilitat
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close