Antena 3 CNN Actualitate Cultură Redactorul-şef al unei publicaţii din China, retrogradat pentru că i-a luat un interviu lui Obama

Redactorul-şef al unei publicaţii din China, retrogradat pentru că i-a luat un interviu lui Obama

Redactorul-şef al unei publicaţii din China, retrogradat pentru că i-a luat un interviu lui Obama
Sursa foto: Obama
14 Dec 2009   •   15:52

Redactorul-şef al unei publicaţii importante din China a fost retrogradat, după ce i-a luat un interviu lui Obama. Se pare că întrebările interviului i-au nemulţumit pe cenzorii din industria media chineză, arată Reuters.

Xiang Xi a fost retrogradat la funcţia de redator-şef executiv. Reprezentanţii publicaţiei Southern Weekend susţin că e vorba numai de o schimbare de titulatură. Aceştia sunt, însă, contrazişi de trei angajaţi ai publicaţiei care au declarat, pentru Reuters că Xiang Xi a fost retrogradat din cauza presiunilor responsabililor propagandei chineze.

Interviul a fost realizat la solicitarea Casei Albe, din timpul vizitei Barack Obama a făcut-o în China, luna trecută. Întâlnire a fost aprobată de Ministerul chinez de Externe, ceea ce a provocat nemulţumirea oficialilor responsabili de propagandă.

Se pare că aceştia ar fi impus propriile reguli pentru interviu: au limitat întrebările şi au fragmentat materialul aprobat pentru publicare.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Obama China
Parteneri
Fumul degajat de incendiul din Bucureşti este toxic! Precizările ISU şi ANM
x close