Antena 3 CNN Actualitate Cultură Scrisoarea unui fiu către mama lui. Cuvinte emoţionante scrise de Brâncuşi pentru mama lui: "Mi-ai umplut inima de bucurie"

Scrisoarea unui fiu către mama lui. Cuvinte emoţionante scrise de Brâncuşi pentru mama lui: "Mi-ai umplut inima de bucurie"

de O.P.    |    12 Aug 2013   •   05:44

 O scrisoare veche de peste 100 de ani, trimisă de sculptorul Constantin Brânsuşi mamei sale, a fost publicată de ziarul Ring.  Scrisoarea a fost trimisă în perioada în care sculptorul era la Paris, lovit de dorul de mama sa, dar şi de regretul că nu poate ajunge acasă.

Aflat la Paris, Constantin Brâncuşi nu şi-a uitat nicio clipă familia şi a păstrat legătura cu mama sa. Dovada este o scrisoare trimisă de marele artist, în 1903, mamei sale.

„Ocupat peste măsură cu nevoile mele, abia acum avui răgaz să-ţi scriu două trei cuvinte. Vei şti că am primit scrisoarea dumneata care mi-a umplut inima de bucurie aducându-mi vestea că eşti sănătoasă", scrie ziarulring.ro

Una dintre marile suferinţe ale lui Brâncuşi era aceea că nu îşi poate vizita familia din cauza volumului mare de muncă.

"Mă întrebi dacă mai vin pe acasă (...) Aşa mi-e în gând, dar cu tot dorul ce duc de a veni, nu pot să mă mişc de aici până nu voi termina ceea ce am de făcut (...) Iar dumneata primeşte dulci îmbărţişări de la un fiu ce te doreşte"

În finalul scrisorii, Brâncuşi o ruga pe mama sa ca atunci când îi mai trimite veşti, să fie atentă ca adresa să fie corectă. Şi asta pentru că se întâmpla deseori să nu primească scrisorile.

×
Subiecte în articol: Constantin Brancusi
Parteneri
Buletinele cu cip, gratuite. Cum beneficiază românii de ele şi care sunt noile schimbări la cărțile electronice de identitate
x close