Antena 3 CNN Actualitate Cultură Simona Noja, prim-balerină a Operei din Viena: Am avut cu lebedele din Viena doar un raport artistic

Simona Noja, prim-balerină a Operei din Viena: Am avut cu lebedele din Viena doar un raport artistic

Simona Noja, prim-balerină a Operei din Viena: Am avut cu lebedele din Viena doar un raport artistic
Sursa foto: Foto: Antena 3
20 Sep 2011   •   22:42
Simona Noja, cea care a fost supranumită „Callas a baletului”, prim-balerină a Operei de stat din Viena, a povestit la „Sinteza Zilei” , cu mult umor şi modestie, despre cariera sa artistică şi despre relaţia sa cu ţara din care provine.

În opinia artistei, România este o ţară demnă de iubit. Dacă nu iţi iubeşti rădăcinile, nu ai cum să avansezi în viaţa personală sau în carieră, consideră Simona Noja.

„Eu cred ca trebuie să-i primim pe românii care au realizat ceva în străinatate înapoi în România ca să ne împărtăşească din experienţa lor minunată. Eu aş face cu mare plăcere acest lucru”, a declarat artista.



Simona Noja a precizat că nu s-a simţit niciodată discriminată în afara graniţelor ţării şi că nu a avut nici o experienţă neplăcută în acest sens. „Energia pe care o transmiţi oamenilor este cea pe care o primesti înapoi. Nu am avut absolut nici o experienta negativă”, a povestit balerina.

„Eu am avut cu lebedele de la Viena doar un raport artistic”, a glumit Simona Noja, făcând referire la deja celebrul episod în care mai mulţi romi de naţionalitate română s-au hrănit cu lebedele de pe un lac din Viena.

Prim-balerina Operei din Viena, Simona Noja, s-a născut în Huedin şi a studiat baletul la Universitatea de Arte din Cluj- Napoca. Artista este licenţiată şi în psihologie, ştiinţă pe care a studiat-o la Universitatea „ Babes- Bolyay “.
 


 



×
Subiecte în articol: Viena
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close