Antena 3 CNN Actualitate Director ANM: Nu putea fi emisă avertizare de cod roşu în Galaţi, aria fiind foarte restrânsă. A fost un fenomen extrem

Director ANM: Nu putea fi emisă avertizare de cod roşu în Galaţi, aria fiind foarte restrânsă. A fost un fenomen extrem

Director ANM: Nu putea fi emisă avertizare de cod roşu în Galaţi, aria fiind foarte restrânsă. A fost un fenomen extrem
de S.T.    |    12 Sep 2013   •   23:17

Floriana Georgescu, director executiv al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), a precizat, joi seară, la "Sinteza Zilei cu Mihai Gâdea", că nu putea fi emisă avertizare de cod roşu pentru ploile care au afectat miercuri judeţul Galaţi, deoarece aria vizată era foarte restrânsă.

"Este un fenomen care intră în categoria fenomenelor meteorologice extreme, care nu poate fi prognozat cu anticipaţia pe care o avem de obicei", a spus directorul ANM.

"Au fost emise şase mesaje de avertizare, din oră în oră. Primele patru mesaje au fost cod galben şi se refereau fiecare la câte 25 de litri pe metru pătrat care urmau să se acumuleze în ora următoare. Pâna la ora 22 au fost emise avertizări care acopereau peste 100 de litri pe metru pătrat. La ora 22 a fost emisă avertizare COD PORTOCALIU, în care, în afară de faptul că erau din nou anunţate localităţile vizate, se preciza că urmează să mai cadă încă 40 de litri pe metru pătrat în următoarea oră. La ora 23:30 a fost emisă încă o avertizare cod portocaliu în care se estima încă o cantitate de 40 de litri pe metrul pătrat, se preciza că deja s-au acumulat 110 litri. În total, au fost avertizaţi peste 180 de litri pe metru pătrat", a spus Floriana Georgescu.

Nouă persoane şi-au pierdut viaţa după ce au fost luate de viituri, în noaptea de miercuri spre joi, în judeţul Galaţi.

Citeşte şi:

Fundaţia Mereu Aproape şi Antena 3 reiau, din solidaritate pentru sinistraţii din Galaţi, campania “Apa trece, România rămane”

Apa a adus moarte în Galaţi. Sinteza Zilei, din mijlocul sinistraţilor

Ministrul Apelor: Au fost RUPERI DE NORI în Galaţi

Urmăreşte AICI înregistrarea integrală a emisiunii "Sinteza Zilei cu Mihai Gâdea".

×
Subiecte în articol: inundatii romania Mihai Gâdea
Parteneri
Cod galben de vreme rea pentru jumătate de țară
x close