Antena 3 CNN Actualitate Dorian Popa, factură colosală la energia electrică. Peste 8.500 de lei!

Dorian Popa, factură colosală la energia electrică. Peste 8.500 de lei!

Surpriză uriaşă pentru Dorian Popa. Vedeta s-a trezit cu o factură colosală la energia electrică. Peste 8.500 de lei!

Dorian Popa, factură colosală la energia electrică. Peste 8.500 de lei!
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Sep 2022   •   09:46

Impresionat de cifra uriaşă, Dorian Popa a ţinut să facă anunţul şi pe reţelele de socializare unde a postat fotografia cu suma şi cu o undă de umor, precizând fanilor că a ştiut de ce nu merge în concediu.

Dorian Popa anunţa recent că a refuzat un contract de 100 de mii de euro.

Dar şi aşa, veniturile artistului din contracte de imagine, concerte, vloguri şi o afacere in imobiliare se ridică la aproximativ 30 de mii de euro pe lună.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"Enel Energie Muntenia a emis, în luna septembrie, pe numele domnului Dorian Popa facturi individuale pentru locurile de consum racordate la rețeaua de distribuție pentru care este titular. Factura la care a făcut referire public este pentru lunile iulie și august 2022, emisă în baza unui index de consum citit pentru fiecare dintre aceste luni. Factura este corect calculată și în acord cu legislația în vigoare, incluzând și o sumă decontată în baza schemei de sprijin, iar pentru luna august a fost aplicat prețul cel mai avantajos, respectiv cel din contract, în conformitate cu cele mai recente modificări legislative. Menționăm că nu pot fi emise facturi pentru un loc de consum neracordat la rețeaua de distribuție a energiei electrice.

În cazul locului de consum pentru care a fost emisă factura prezentată în media, menționăm că domnul Popa se încadrează în categoria persoanelor cu un consum mediu de energie de peste 300 kWh lunar în 2021, care sunt facturate conform prevederilor art 5 din OUG 27/2022. Mai exact, furnizorii aplică lunar o formulă de calcul a costurilor prevăzute în legislație. Întrucât formula de calcul a prețului a fost modificată de către autorități în cursul lunii iulie, a fost necesară o nouă modificare a sistemului de facturare al furnizorilor pentru implementarea celor mai recente prevederi. În plus, au fost derulate și discuții cu autoritățile competente pentru a clarifica modalitatea de aplicare a legislației.

În consecință, clienților în cauză le-au fost emise facturi cumulate după adaptarea sistemelor de facturare. Facturile au fost emise la valoarea corectă, iar pentru consumul lunii august a fost aplicat, conform legislației în vigoare, prețul mai mic, respectiv cel din ofertele contractuale. Furnizorul depune toate eforturile pentru implementarea corectă a cadrului legal, astfel încât clienții să beneficieze de prevederile care li se aplică", se arată într-un răspuns al companiei Enel Energie Muntenia.

×
Subiecte în articol: Dorian Popa factura
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close