Antena 3 CNN Actualitate Dosarul Telepatia, bazat pe falsuri şi greşeli

Dosarul Telepatia, bazat pe falsuri şi greşeli

Dosarul Telepatia, bazat pe falsuri şi greşeli
Sursa foto: Foto: myprivatelawyer.com
de S.T.    |    05 Iun 2014   •   08:33

Grupul de Investigaţii Politice publică o serie de analize care demonstrează că Dosarul Telepatia este o făcătură. Procurorii DNA susţin că a fost încălcată o lege din viitor, confundă semestrul cu trimestrul şi încurcă datele de apariţie ale unor Monitoare Oficiale.

Tot ei confundă persoane care au acelaşi nume de familie şi nu ştiu care este diferenţa dintre un anunţ de privatizare şi o listă cu societăţi privatizabile.

DNA susţine că ar fi fost încălcată o lege din viitor. Mai exact, Guvernul e acuzat că prin hotărârea privind transformarea ICA în societate comercială pe acţiuni ar fi încălcat o lege care încă nu fusese publicată în Monitorul Oficial.

Tot în acest sens, DNA îşi bazează o parte din acuzaţii pe o ediţie a Monitorului Oficial care nu are nicio legătură cu publicarea anunţului de privatizare.

Mai mult, DNA consideră că anunţul ar fi fost publicat într-un cotidian „obscur". Ziarul Independent avea însă la acea oră un tiraj mai mare decât multe dintre celelalte publicaţii de pe piaţă.

La cererea DNA, Ministerul Agriculturii s-a constituit ca parte civilă în Dosarul Telepatia în noiembrie 2012. Acţiunea a fost ilegală însă, pentru că din martie 2003 Ministerul Agriculturii nu a mai încasat sume din privatizarea acţiunilor societăţilor comerciale.

Investigaţia celor de la GIP arată şi că procurorul Doru Ţuluş s-a încurcat în documente, mai exact a confundat anunţul de vânzare cu lista societăţilor comerciale agricole care urmau a fi privatizate de ADS.

Nu lipsesc nici falsurile. În sentinţă se face referire la declaraţiile unora dintre inculpaţi potrivit cărora Gheorghe Mencinicopschi dorea să privatizeze Institutul cu orice preţ în favoarea Grivco. În realitate, în dosar nu există nici o declaraţie de acest fel.

×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close