Antena 3 CNN Actualitate Două tinere i-au cerut demisia lui Adrian Severin chiar în timpul conferinţei despre corupţie

Două tinere i-au cerut demisia lui Adrian Severin chiar în timpul conferinţei despre corupţie

Două tinere i-au cerut demisia lui Adrian Severin chiar în timpul conferinţei despre corupţie
Sursa foto: Foto: Intact Images
25 Noi 2011   •   12:28

Conferinţa europarlamentarului Adrian Severin pe tema corupţiei susţinută, vineri, la Fundaţia Europeană Titulescu, a fost întreruptă de două tinere care i-au cerut demisia, informează Mediafax. Cele două femei aveau casetofoane la care au pus înregistrări audio despre scandalul de corupţie în care este implicat Severin.
   
Este vorba despre înregistrarea audio a materialului făcut de jurnaliştii de la Sunday Times care l-au acuzat la începutul acestui an pe Adrian Severin că ar fi implicat într-un scandal de corupţie.
   
Prima dintre cele două tinere a pornit înregistrarea audio la volum ridicat, la circa 20 de minute de la începerea conferinţei. Ea a fost rugată iniţial de moderatorul evenimentului să ajusteze volumul, iar în urma refuzului a fost invitată de către o persoană din staff-ul fundaţiei să părăsească sala. În acel moment, o a doua tânără a pornit un casetofon cu aceeaşi înregistrare. Ea a fost de asemenea rugată să părăsească sala, conformându-se solicitării.
   
Adrian Severin şi-a întrerupt discursul pentru câteva momente, după care a continuat să vorbească ignorând ceea ce se întâmpla în sală.
   
Una dintre cele două tinere care au protestat a declarat că se numeşte Raluca Dan şi că doreşte ca Adrian Severin să demisioneze din PE.  Întrebată din ce organizaţie face parte, ea a spus că este o tânără militantă şi că a ales să protesteze în calitate de "simplu cetăţean".
   
Adrian Severin susţine o conferinţă pe tema corupţiei, fără a face nici o referire la scandalul în care este implicat la PE, spunând că tema i-a fost inspirată de acuzaţiile de corupţie aduse României la ultima dezbatere în PE privind aderarea la Schengen.
   
În acelaşi timp, la intrare a în sediul Fundaţiei Titulescu, mai mulţi tineri distribuie din partea organizaţiei "România Curată" afişe cu mesajul "Severin Out. Mulţumim că aţi ales demnitatea demisionând din Parlamentul European".

 


×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close