Antena 3 CNN Actualitate Dovezile incompetenţiei STS, prezentate la Sinteza Zilei

Dovezile incompetenţiei STS, prezentate la Sinteza Zilei

Dovezile incompetenţiei STS, prezentate la Sinteza Zilei
de M.T.    |    05 Feb 2014   •   07:35

În cazul accidentului aviatic din munţii Apuseni apar dovezi de necontestat despre bâlbâiala autorităţilor.

Incompetenţa Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, serviciu atât de apreciat de preşedintele Băsescu, iese din nou la iveală. STS nu doar că dezinformează, dar omite grav adevărul.

La Sinteza Zilei au fost prezentate documente oficiale, pe care se bazează şi ancheta în derulare, care arată clar că STS a ştiut de la bun început coordonatele date de medicul Zamfir.

Însă STS a ales să le ignore şi să trimită nu o dată, ci de mai multe ori, salvatorii pe piste greşite.

STS încearcă să mascheze lipsa de reacţie şi profesionalism cu un atac la adresa doctorului Radu Zamfir.

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale lansează un protest faţă de doctorul Zamfir şi afirmă că acesta nu a trimis coordonate geografice la 112, ci doar nişte numere de pe ecranul telefonului mobil, adică ora afişată de aparat.

Mai mult, această oră ar fi 19.30. Ori, în lista de apeluri ale 112, doctorulu Zamfir apare clar înregistrat cu 4 apeluri, de la ora 16.22, până la 19.31.

Stenogramele convorbirilor dintre reprezentanţii ISU confirmă faptul că STS a transmis, nu o dată, coordonate greşite, ignorând datele comunicare de medicul Zamfir, care s-au dovedit corecte.

Stenogramele discuţiilor dintre cele două servicii locale ISU demonstrează şi lipsa de reacţie a acestora, dar şi totala lipsă de coordonare.

Bâlbâiala s-a dovedit la fel de mare şi în cadrul autorităţii aviatice. Romatsa susţine că a primit informaţii de la un avion de linie care intercepta semnalul de urgenţă a epavei.

Disfuncţionalităţile de la STS sunt constatate şi de fostul şef al serviciului. Generalul Tudor Tănase recunoştea într-o conversaţie telefonică de la ora 17.09  că STS nu a informat Romatsa despre accident, la mai bine la o oră de la prabuşirea avionului.

Toate aceste dovezi nu fac decât să confirme faptul că medicii Zamfir şi Ianceu au dat coordonate corecte, iar STS nu a reuşit să îi localizeze, deşi deţine aparatură performantă, în care s-au investit peste 300 de milioane de euro.

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close