Europarlamentarul ALDE Norica Nicolai, atac dur la Guy Verhofstadt și Manfred Weber: „Destul! M-am săturat!”

02 Apr 2019   •   20:21
Europarlamentarul ALDE Norica Nicolai, atac dur la Guy Verhofstadt și Manfred Weber: „Destul! M-am săturat!”

Europarlamentarul ALDE Norica Nicolai i-a criticat dur pe Guy Verhofstadt (ALDE european) și Manfred Weber (PPE), spunând că unicul lor scop este de a cere suspendarea legilor din țară pentru a-și bifa „proiectul politic de a o pune pe Laura Codruța Kovesi în fruntea EPPO”. 

„Am un mesaj pentru Guy Verhofstadt și Manfred Weber, politicieni pe care credeam că-i cunosc, care își permit să dea ordine sistemului de justiție din România și cer suspendarea legilor din țara noastră doar pentru ca ei să-și bifeze proiectul politic de a o pune pe Laura Codruța Kovesi în fruntea EPPO.

Destul! M-am săturat de dublul vostru standard, m-am săturat de faptul că ne cereți permanent o justiție independentă, dar ne dați ordine de la Bruxelles pentru ca cei care vă servesc interesele să fie exonerați de răspundere. Lucrul acesta explică de ce unii au ales să părăsească UE, iar alții să o conteste. Într-o Uniune Europeană care presupune că respectă statul de drept și propriii cetățeni, nu au ce căuta astfel de comportamente hegemonice care dăunează întregului proiect european. Am înțeles clar că voi sunteți cei care vreți o altă Uniune Europeană, doar a voastră, a celor care și-au făcut un scop în viață din a-i umili pe ceilalți. Nu asta este Uniunea Europeană la care noi am aderat și care ni s-a promis, ea este o Uniune a respectului, a solidarității, a egalității dintre cetățeni și statele membre. 

Sper ca următorul Parlament European să nu vă mai găsească în poziții din care să vă manifestați în acest mod față de Europa deoarece voi sunteți cei care faceți cele mai mari deservicii acestui proiect!”, a scris Norica Nicolai pe pagina de Facebook

Parteneri
sati
x close