Antena 3 Actualitate Explicaţie halucinantă a primarului din Sfântu Gheorghe. Vezi cum motivează că nu are nici un angajat român

Explicaţie halucinantă a primarului din Sfântu Gheorghe. Vezi cum motivează că nu are nici un angajat român

de Antena3.ro    |    29 Feb 2012   •   10:13
Explicaţie halucinantă a primarului din Sfântu Gheorghe. Vezi cum motivează că nu are nici un angajat român
Sursa foto: Foto: Mediafax

Numele nu te ajută să stabileşti etnia unui om. Este explicaţia primarului din Sfântul Gheorghe pentru faptul că în primăria pe care o conduce nu există nici un angajat român. Explicaţia a fost oferită în faţa Consiliului pentru Combaterea Discriminării, după mai multe şedinţe la care primarul a refuzat să se prezinte.

Într-un municipiu în care peste 20% dintre locuitori sunt de naţionalitate română, toţi cei 119 de funcţionari publici, angajaţi ai primăriei, sunt de etnie maghiară. E realitatea din Sfântu Gheorge pe care primarul o consideră o dovadă de normalitate.
 
La primele 3 invitaţii ale Consiliului, primarul n-a vrut să se prezinte. Acum, a venit cu acte să dovedească faptul că angajarea exclusiv a maghiarilor într-o primărie din România nu e discriminare. Cifrele îl contrazic însă. 99% dintre numele angajaţilor primăriei sunt de origine maghiară; mai mult decât atât, în declaraţiile de avere ale funcţionarilor publice scrie foarte clar: etnie maghiară.

Consiliul s-a sesizat după ce senatorul Dan Voiculescu a solicitat Primarului din Sfântu Gheorghe să explice situaţia. Decizia în acest caz ar putea fi dat pe 27 martie, când are loc următoarea şedinţă a Consiliului pentru combaterea discriminării.

Citeste şi Dan Voiculescu: “Cei 15000 de români din Sfântu Gheorghe nu sunt duşmanii primarului Antal Arpad şi ar fi normal ca nici primarul să nu se raporteze ostil la ei din considerente etnice”.


Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close