Antena 3 Actualitate Firma lui Horia Simu, lucrări de mântuială în Târgu Jiu. Localnicii se întreabă acum unde s-au dus 25 de milioane de lei din fonduri europene şi guvernamentale

Firma lui Horia Simu, lucrări de mântuială în Târgu Jiu. Localnicii se întreabă acum unde s-au dus 25 de milioane de lei din fonduri europene şi guvernamentale

13 Feb 2016   •   08:32

O lucrare de reabilitare drum şi canalizare, recepţionată în urmă cu doi ani, din Târgu Jiu, a început să se dărâme. În plus, de la început proiectantul şi constructorul au făcut lucrări de mântuială.

Firma care a încasat banii, peste 25 de milioane de lei din fonduri europene şi guvernamentale, a aparţinut afaceristului Horia Simu. Societatea se află acum în insolvenţă, însă Primăria Târgu-Jiu, beneficiara lucrării, spune că firma are garanţie de bună execuţie.

În 2011, firma de construcţii a omului de afaceri Horia Simu a câştigat licitaţia de atribuire a lucrărilor de asfaltare şi reabilitare a canalizării din cartierul Ursaţi, din Târgu Jiu. Lucrarea a costat peste 25 de milioane de lei şi a fost gata în 2013. După recepţie însă localnicii au constatat că toată treaba a fost făcută de mântuială.

Firma constructoare a lăsat trotuarele neterminate, iar trecerile de pietoni duc din şanţ în şanţ.

Firma  care a efectuat lucrarea a aparţinut lui Horia Sima. Omul de afaceri fost arestat preventiv la inceputul lunii iulie, dupa ce procurorii anticoruptie l-au acuzat ca ar fi obţinut ilegal despăgubiri de la ANRP, provocând un prejudiciu la bugetul statului de 55 de milioane de euro. Societatea se află acum în insolvenţă, însă Primăria Târgu-jiu, beneficiara lucrării, spune că firma are garanţie de bună execuție.

Garanţia reprezintă doar 2% din valoarea lucrării, bani cu care autorităţile speră să repare toate problemele apărute.

×
Subiecte în articol: Horia Simu

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close