Antena 3 CNN Actualitate Fost director în Ministerul Justiției, despre teama pe care o are după ce i-a făcut plângere lui Kovesi

Fost director în Ministerul Justiției, despre teama pe care o are după ce i-a făcut plângere lui Kovesi

Fost director în Ministerul Justiției, despre teama pe care o are după ce i-a făcut plângere lui Kovesi
de M.Z.    |    04 Iul 2017   •   22:15

Un fost director în Ministerul Justiției, Ingrid Mocanu, a vorbit marți, la Antena 3, despre temerile pe care le are după ce i-a făcut o plângere șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, în contextul actualei situații tensionate din această instituție.

”Dosarele celor doi procurori (Doru Țuluș și Mihaela Moraru Iorga  - n.r.) au fost scoase acum de la dospit. Eu, care i-am făcut plângere Laurei Codruța Kovesi, mă tem că voi ajunge la un judecător care are un astfel de dosar. Azi am depus cerere la Curtea de Apel și am solicitat să fiu prezentă la repartizarea dosarului. Laura Kovesi a scos dosare de la dospit ale colegilor săi”, a spus Ingrid Mocanu, fost director în Ministerul Justiției, marți, la emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3. 

Secţia pentru procurori a CSM a avizat marţi revocarea procurorilor Doru Ţuluş şi Mihaela Moraru Iorga de la DNA, conform solicitării adresate de şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Decizia a fost luată după audierea celor doi în şedinţă secretă.

Procurorul Doru Ţuluş a spus, la ieşirea de la CSM, că Laura Coduţa Kovesi nu l-a iubit niciodată, că "epurările din DNA se fac pe criterii subiective" şi că în ultimul an Direcţia Naţională Anticorupţie a ajuns o "caricatură".

De cealaltă parte, procurorii Țuluș și Iorga au sesizat Inspecția Judiciară, acuzând-o pe Kovesi că se implică în scandalul înregistrărilor din DNA.

Citiți și Surse: Alți cinci procurori vor să plece din DNA


 

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close