Antena 3 CNN Actualitate Fratele Larei Şaban, arestat preventiv pentru omorârea acesteia

Fratele Larei Şaban, arestat preventiv pentru omorârea acesteia

Fratele Larei Şaban, arestat preventiv pentru omorârea acesteia
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
de M.Z.    |    29 Mai 2012   •   16:59

Fratele Larei Şaban, femeia dispărută la Constanţa la începutul lunii mai şi al cărei cadavru a fost găsit astăzi într-o lizieră din apropierea oraşului Năvodari, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, fiind acuzat de omor calificat şi deosebit de grav.

Judecătorii Tribunalului Constanţa au dispus arestarea preventivă pentru omor deosebit de grav, în acelaşi caz, şi a lui George Davidescu, de 31 de ani, complice al fratelui victimei, Gilberto Şaban, de 35 de ani, potrivit Agerpres.

Cadavrul Laurei Şaban a fost găsit de anchetatori într-o lizieră, în apropierea drumului judeţean dintre localităţile Lumina şi Năvodari, băgat în mai mulţi saci menajeri şi legat cu bandă adezivă.

Potrivit procurorilor, Lara Şaban, de 27 de ani, a fost ucisă pe 3 mai, în jurul orei 17.30 - 18.00, după ce a primit o puternică lovitură în cap cu un obiect contondent, probabil un ciocan.

În seara aceleiaşi zile, bona tinerei s-a alarmat după ce a constatat că femeia nu răspundea la telefoanele mobile, avându-le închise, şi au fost alertate autorităţile.

Crima s-a produs într-un apartament din centrul municipiului Constanţa, unde Lara Şaban ar fi fost ''atrasă pentru bani'' de fratele său şi complicele acestuia, a mai spus procurorul care se ocupă de caz.

După ce a fost omorâtă, în jurul orei 22.00 cadavrul acesteia a fost transportat cu un autoturism şi abandonat într-o lizieră, în apropierea oraşului Năvodari. Cadavrul a fost găsit de anchetatori pe baza unor indicii furnizate cu privire la zona înspre care s-au îndreptat cei doi bărbaţi.

Referitor la apartamentul unde s-ar fi produs omorul, poliţiştii şi procurorii au găsit aici mai multe probe şi indicii.

''În apartament am găsit urme dintr-o substanţă care presupunem că este sânge şi un fir de păr care credem că este al victimei'', a afirmat Andrei Bodean, menţionând că locuinţa fusese curăţată cu ''meticulozitate'', părea recent zugrăvită, iar unele obiecte, printre care o mochetă şi un prosop, au dispărut din casă.

Pe 27 aprilie, Lara Şaban a venit în Romania în vizită la părinţi şi urma să-i cumpere mamei sale un apartament în Constanţa. Ulterior, pe 3 mai, ea trebuia să se întâlnească cu fratele său în cartierul Tomis Nord, însă nu a mai ajuns la întâlnire, dispărând fără urmă. Înainte de dispariţie, femeia şi-a lăsat fetiţa în vârstă de 3 ani în grija unei bone cu care a venit în ţară.

Potrivit anchetatorilor, Lara Şaban a intrat în România cu 120.000 de euro.

Tânăra era iubita lui Huseyin Avni Sipahi, unul dintre candidaţii la Primăria oraşului Istanbul şi un influent om de afaceri din Turcia.

Procurorul de caz a declarat că respectivul cetăţean turc ştia că Lara Şaban nu era în relaţii foarte bune cu mama şi cu fratele său, dar că nu se putea vorbi despre un conflict în care tânăra s-ar fi aflat cu rudele sale, bărbatul fiind ''şocat de cele petrecute''. 

×
Subiecte în articol: frate arestat preventiv omor cadavru
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close