Antena 3 CNN Actualitate General de la IGAV-MAI, urmărit penal pentru infracțiuni de corupție. Prejudiciul este uriaș

General de la IGAV-MAI, urmărit penal pentru infracțiuni de corupție. Prejudiciul este uriaș

Procurorii militari au început urmărirea penală pe numele unui inspector general al Inspectoratului General de Aviație al MAI.

General de la IGAV-MAI, urmărit penal pentru infracțiuni de corupție. Prejudiciul este uriaș
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Eduard Vinatoru
de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Iun 2023   •   12:22

S-a început urmărirea penală pe numele generalul de flotilă aeriană Cătălin Paul Dache, precum și a mai multor angajați IGAV și SSAC pentru infracțiuni de corupție cu un prejudiciu de peste 23 milioane de lei.

Cele patru cadre militare vizate sunt: Dache Cătălin Paul (general de flotilă aeriană, inspector general al Inspectoratului General de Aviație al Ministerului Afacerilor Interne), Bădulescu Andrei (locotenent-comandor, șef al Serviciului Dezvoltare, Reglementări Tehnice și Coordonare Mentenanță Aeronave din cadrul Inspectoratului General de Aviație al MAI), Vasile Florin (comandor, adjunct al inspectorului general și inginer-șef al Inspectoratului General de Aviație al MAI), Popa Mihai (director tehnic al Școlii Superioare de Aviație Civilă) și Barbu George Costin (director general al Școlii Superioare de Aviație Civilă).

 „În perioada 2019-2023, în contextul executării unor contracte de reparații/mentenanță pentru aeronavele Piper Pa-42 Cheyenne III A și Cessna C-560 Citation V, încheiate de Inspectoratul General de Aviație al M.A.I. cu o asociere formată din Școala Superioară de Aviație Civilă și o societate al cărui reprezentant este cercetat în prezenta cauză, suspectul Dache Cătălin Paul, în calitatea menționată mai sus, ar fi aprobat, cu încălcarea dispozițiilor legale, documentația necesară efectuării plăților pentru lucrările menționate mai sus, cunoscând că acestea nu au fost recepționate, executate sau au fost executate necorespunzător”, potrivit DNA.

Citește și: "M-am speriat! Eu am crezut că doarme" | O femeie a stat în casă cu cadavrul partenerului ei, aproape o lună, în Iaşi

În demersurile sale, Dache fi beneficiat și de ajutorul celorlalte persoane cercetate în cauză, care ar fi întocmit și aprobat diverse documente necesare efectuării plăților pentru lucrările amintite.

Procurorii militari din DNA au efectuat percheziții la sediile unor instituții din subordinea Ministerului de Interne. Prejudiciul se ridică la 23.199.049 lei.

 

×
Subiecte în articol: general urmarit penal MAI
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close