Antena 3 CNN Actualitate GIP: Parchetul General mușamalizează ilegalitățile fostei judecătoare Camelia Bogdan, exclusă din magistratură

GIP: Parchetul General mușamalizează ilegalitățile fostei judecătoare Camelia Bogdan, exclusă din magistratură

GIP: Parchetul General mușamalizează ilegalitățile fostei judecătoare Camelia Bogdan, exclusă din magistratură
02 Aug 2017   •   15:09

Parchetul General mușamalizează ilegalitățile fostei judecătoare Camelia Bogdan, deși aceasta a fost exclusă din magistratură de CSM pentru fapte de o gravitate deosebită, acuză Grupul de Investigații Politice (GIP).

Grupul de Investigații Politice anunță, într-o postare pe Facebook, că a sesizat CSM și Ministerul Justiției în legătură cu faptul că, de aproape 15 luni, subordonații procurorului general Lazăr refuză să soluționeze plângerea noastră în legătură cu ilegalitățile comise de Camelia Bogdan.

”Am sesizat, de asemenea, faptul că Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București refuză să ne comunice stadiul în care se află dosarul penal al Cameliei Bogdan”, se arată în postarea GIP.

”În 27 mai 2016, am depus la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București o plângere penală împotriva Cameliei Bogdan pentru săvârșirea infracțiunilor de conflict de interese, înșelăciune calificată, fals intelectual și uz de fals. Plângerea se referea la faptul că, în timp ce judeca Dosarul ICA, judecătoarea Bogdan a primit 10.000 lei de la Ministerul Agriculturii, parte vătămată în dosar. Judecătoarea Bogdan a primit banii pe 6 august 2014, la o zi după ce rămăsese în pronunțare în acest dosar. La două zile după încasarea banilor, pe 8 august 2014, judecătoarea Bogdan a dat o sentință definitivă în favoarea Ministerului Agriculturii. În 8 februarie 2017, pornind de la aspectele sesizate de noi, CSM a exclus-o din magistratură pe Camelia Bogdan. Cu toate acestea, Parchetul refuză în continuare să o ancheteze”, anunță Grupul de Investigații Politice.

Vezi pe grupul.ro sesizarea adresată miercuri Ministerului Justiției și CSM.

×
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close