Antena 3 CNN Actualitate Inedit Ce trebuie să faci dacă vezi pe cineva care poartă un lănțișor cu floarea-soarelui. Nu este o nouă modă! Trebuie să fiți conștienți că...

Ce trebuie să faci dacă vezi pe cineva care poartă un lănțișor cu floarea-soarelui. Nu este o nouă modă! Trebuie să fiți conștienți că...

Ce trebuie să faci dacă vezi pe cineva care poartă un lănțișor cu floarea-soarelui. Nu este o nouă modă! Trebuie să fiți conștienți că...
Sursa foto: Foto: Kim Baker/ Facebook
de S.T.    |    11 Sep 2019   •   17:48

Persoanele cu dizabilități ascunse au nevoie de atenție sporită atunci când călătoresc cu avionul sau merg la cumpărături.

Aceștia au nevoie de un simbol care să îi ajute să poată fi identificați mai ușor. Acest simbol este acum un lănțișor cu floarea-soarelui.

Kim Baker, mama unui copil cu autism, a povestit cum lănțișorul ei cu floarea-soarelui i-a ajutat copilul în aeroport, când plecau în vacanță.

„Aceasta este mica mea familie în vacanță în Spania, în luna iunie. Lănțișorul cu floarea-soarelui de la gâtul meu nu este un nou trend în fashion. Este un simbol care alertează angajații de pe aeroporturi că pasagerul are o dizabilitate ascunsă și ar avea nevoie de anumite ajustări. De exemplu, la aeroportul din Malaga, o persoană de la securitate a văzut lănțișorul de la gâtul meu și ne-a escortat direct la asistență specială astfel încât să nu mai fim nevoiți să trecem pe la securitate”, a explicat Kim pe Facebook.

„Deși sunt copii cărora le place să pună lucrurile în ordine, în mod ironic, mulți copii cu autism găsesc statul la coadă imposibil”, a precizat ea.

×
Subiecte în articol: autism dizabilitati
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close