Antena 3 CNN Actualitate Interagro propune Ministerului Economiei să modifice legea gazelor, pentru a cumpăra numai din producţia internă

Interagro propune Ministerului Economiei să modifice legea gazelor, pentru a cumpăra numai din producţia internă

Interagro propune Ministerului Economiei să modifice legea gazelor, pentru a cumpăra numai din producţia internă
Sursa foto: niculae
16 Apr 2010   •   20:34

Regele îngrăşămintelor chimice, Ioan Niculae, vrea să beneficieze în continuare de cel mai ieftin gaz din România, scrie Financiarul. Miliardarul ar vrea ca ajutorul de stat să fie scris negru pe alb într-o lege modificată special pentru el. Asta în timp ce populaţia este nevoită să se încălzească cu gaze de import, mult mai scumpe faţă de preţul plătit de Niculae.

Grupul Interagro, cel mai mare consumator de gaze din România, a propus Ministerului Economiei să modifice legea gazelor astfel încât combustibilul destinat producţiei de bunuri chimice să fie considerat materie primă şi nu resursă energetică, scrie Financiarul. Astfel, preţul plătit de Ioan Niculae ar fi mult mai mic.

Modificarea legii i-ar reglementa omului de afaceri un drept pe care îl are deja dar care expiră în octombrie anul acesta, acela de a cumpăra gaze naturale numai din producţie internă, le preţ de producător.

Consecinţa unei asemenea decizii va fi însă resimţită direct de populaţie. Cum gazul din intern va fi tot mai puţin, preţul plătit de populaţie va fi tot mai mare pentru că va fi nevoită să consume gaz de import, care e cu 300 de lei la mia de metri cubi mai mare decât gazul din producţia internă.

Observator

×
Subiecte în articol: gaz interagro
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close