Antena 3 CNN Actualitate Ion Iliescu, la 94 de ani, despre glumele de pe internet făcute pe seama vârstei sale: "Unele chiar mă amuză"

Ion Iliescu, la 94 de ani, despre glumele de pe internet făcute pe seama vârstei sale: "Unele chiar mă amuză"

Fostul președinte Ion Iliescu a acordat un interviu inedit chiar în ziua în care a împlinit 94 de ani. 

de Ştefan Petrică    |    04 Mar 2024   •   10:01

Ion Iliescu a vorbit despre glumele care se fac pe internet pe seama vârstei sale, dar și despre implicarea sa pe rețelele de socializare.

Fostul președinte a fost de acord să discute într-un podcast al fostului ministru al Culturii, Ionuț Vulpescu.

Iliescu a vorbit despre glumele care se fac despre glumele care se fac pe seama vârstei sale, chiar în ziua în care a împlinit 94 de ani.

"Pentru vârstă trebuie să nu faci excese. Pentru vârste, ai nevoie de progrese. E o matematică simplă a vieții.

Ca o paranteză, știu că internetul e plin de meme-uri cu mine, cum că speranța moarte penultima sau că am fost la bancă, pentru un credit pe 30 de ani, etc.

Pe unele le apreciez, atât timp cât au umor, adică sunt inteligente. Lumea nu începe cu noi și cu siguranță nici nu se termină cu noi. Valabil pentru orice muritor", a spus fostul președinte.

Iliescu a vorbit și despre cum se raportează la spațiul virtual. Acesta a spus că a fost printre primii politicieni care a avut blog, dar spune că nu se găsește compatibil cu metaversul.

"Eu fac parte dintr-o generație care preferă scrisul de mână în locul notițelor pe calculator, dar care a înțeles că pentru a ajunge la oameni trebuie să folosești orice instrument de care dispui, chiar și universul 2.0.

Sunt dintre primii, la noi, care au avut un blog politic. Metaversul nu m-a convins.

Nu știu dacă eu nu sunt compatibil cu timpul Metavers sau el nu mă include pe mine, dar fragmentarea excesivă și accentul pus pe virtual m-au ținut departe.

Și cred că oricine aspiră să facă politică doar pe rețelele de socializare sau care crede că puțin spectacol digital aduce electoral, are cariera încheiată înainte de a începe", a mai precizat Ion Iliescu.

×
Subiecte în articol: Ion Iliescu glume
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close