Antena 3 CNN Actualitate Justiţia română a decis: Interlopul Uţă face mai puţină puşcărie şi nu îi mai plăteşte creditul poliţistului după ce l-a băgat în comă

Justiţia română a decis: Interlopul Uţă face mai puţină puşcărie şi nu îi mai plăteşte creditul poliţistului după ce l-a băgat în comă

Justiţia română a decis: Interlopul Uţă face mai puţină puşcărie şi nu îi mai plăteşte creditul poliţistului după ce l-a băgat în comă
Sursa foto: Foto: VideoNews
19 Dec 2011   •   21:22

Curtea de Apel Ploieşti a redus cu doi ani, prin sentinţa pronunţată luni, pedeapsa de 12 ani de închisoare aplicată de Tribunalul Dâmboviţa lui Daniel Uţă, zis Danezu, interlopul din Târgovişte care i-a dat cu o sticlă în cap poliţistului Codruţ Oprea, informează Mediafax.  care a intrat în comă după lovitura primită.
   
Curtea de Apel Ploieşti a pronunţat, luni, sentinţa în procesul în care Daniel Uţă, zis Danezu, a fost trimis în judecată pentru tentativă de omor asupra poliţistului Codruţ Oprea.
   
Instanţa a redus cu doi ani sentinţa pronunţată în septembrie de Tribunalul Dâmboviţa, care îl condamnase pe Uţă la 12 ani de închisoare, astfel că Daniel Uţă va avea de executat 10 ani de detenţie.
   
Sentinţa pronunţată luni poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
   
În septembrie, Daniel Uţă a fost condamnat de Tribunalul Dâmboviţa la 12 ani de detenţie, la care se adaugă trei ani de interzicere a unor drepturi. În plus, prin sentinţa dată în septembrie inculpatul a fost condamnat la plata unor daune morale în valoare de o sută de mii de lei şi plata serviciilor medicale către spitalele în care partea vătămată a fost tratată, dar şi la plata sumei de 6.299 de lei, reprezentând contravaloarea unui credit restant şi a penalităţilor, credit făcut de poliţist la o bancă.
   
Prin sentinţa de luni Curtea de Apel Ploieşti îl exonerează pe Uţă de la plata creditului contractat de victimă, menţinând obligativitatea condamnatului de a achita daunele morale şi costurile spitalizărilor.

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close