Antena 3 CNN Actualitate Justiție Boicot la CSM. Ședința pentru numirea Adinei Florea, suspendată din nou. Nemulțumirile Anei Birchall

Boicot la CSM. Ședința pentru numirea Adinei Florea, suspendată din nou. Nemulțumirile Anei Birchall

Boicot la CSM. Ședința pentru numirea Adinei Florea, suspendată din nou. Nemulțumirile Anei Birchall
03 Iul 2019   •   09:27

Şedinţa plenului Consiliului Superior al Magistraturii a fost suspendată din lipsă de cvorum pentru a patra oară consecutiv, după ce mai mulţi membri au refuzat din nou să se prezinte la ședință.

Ministrul Ana Birchall s-a arătat din nou deranjată de faptul că ședința a fost convocată într-o zi când are agenda deja plină.

„În realitate, faptele vorbesc de la sine. Dar această nemulțumire, dacă este să vorbesc în dreptul meu, este întemeiată. Vă spun și puteți să consultați agenda de astăzi a ministerului și a ministrului justiției. La ora asta era deja programată o întâlnire la minister, la ora 10 este plen la Camera Deputaților, la ora 12 vot final, la ora 14 este plen, după care ședință de guvern. Majoritatea actelor normative care intră în ședința de guvern trebuiesc semnate sau contrasemnate și de ministrul Justiției. Deci pentru mine zilele în care sunt ședințe de guvern sunt foarte, foarte dificile. Deci, revenind la întrebarea dvs, după toate discuțiile care au fost luni, la ora 16.11 am primit un e-mail prin care sunt anunțată că este ședință de plen astăzi la ora 9.00. Eu cred că acest mod de a înțelege dialogul nu știu dacă este productiv, dar din punctul meu de vedere Ministerul Justiției o să continuie să facă eforturi și ministrul justiției o să continuie să facă eforturi să fie un partener de dialog, transparent instituțional pentru CSM, pentru că până la urmă CSM chiar are un rol extrem de important. Luni, la ora 16.00, am primit acest e-mail prin care sunt invitată să particip astăzi. Judecați dvs dacă s-au respectat cele trei zile”, a spus Ana Birchall, la sediul CSM.

Șapte membri ai CSM, respectiv Anamaria Chiș, Mihai Bălan, Bogdan Mateescu, Cristian Ban, Florin Deac, Tatiana Toader, dar Nicolae Solomon, vicepreședinte al forului, care nu au participat la aceste ultime trei ședințe și prin urmare acestea au fost amânate, au cerut public amânarea tuturor discuțiilor cu privire la Secția de Investigare a magistraților până la traducerea raportului Comisiei de la Veneția și a raportului GRECO.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close