Antena 3 CNN Actualitate Justiție Fost director general al Electrica, pus sub control judiciar. Ioan Folescu este acuzat de luare de mită

Fost director general al Electrica, pus sub control judiciar. Ioan Folescu este acuzat de luare de mită

Fost director general al Electrica, pus sub control judiciar. Ioan Folescu este acuzat de luare de mită
22 Mar 2017   •   18:11

Procurorii DNA au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar faţă de Ioan Folescu, fost director general al SC Electrica SA, acuzat de luare de mită.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis miercuri AGERPRES, în perioada 2010 - 2013, Ioan Folescu, având funcţie de conducere, a pretins şi primit de la o persoană un comision ce varia între 30% şi 50% (în total peste 6,8 milioane lei) din cuantumul a cinci contracte de consultanţă încheiate între SC Electrica SA şi firma acesteia din urmă.

"Banii respectivi au fost pretinşi şi primiţi în legătură cu atribuirea şi, ulterior, derularea, în condiţii avantajoase, a contractelor respective. Mecanismul de remitere a banilor a fost unul complex, fiind implicate mai multe societăţi pe care persoana prestatoare a serviciilor le controla. Ulterior, prin intermediari, sumele de bani erau remise cash inculpatului Folescu", susţin procurorii.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, Ioan Folescu trebuie să respecte următoarele obligaţii: să se prezinte la organul de urmărire, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţă ori de câte ori este chemat; să informeze de îndată cu privire la schimbarea locuinţei; să se prezinte la organul de poliţie conform programului de supraveghere sau ori de câte ori este chemat; să nu părăsească teritoriul României; să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menţionate în ordonanţa de dispunere a controlului judiciar; să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: procurorii DNA luare de mita
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close