Antena 3 CNN Actualitate Justiție Klaus Iohannis: Avocatul Poporului poate interveni. Există precedent!

Klaus Iohannis: Avocatul Poporului poate interveni. Există precedent!

Klaus Iohannis: Avocatul Poporului poate interveni. Există precedent!
01 Feb 2017   •   12:55

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că Avocatul Poporului poate sesiza la CCR OUG privind modificarea Codurilor penale, arătând că există un precedent în cazul atacării unui astfel de act normativ din 2013. 

"Ştiu că s-a vehiculat mai de dimineaţă, în această zonă, că Avocatul Poporului nu poate să intervină fiindcă anumite articole încă nu intră în vigoare. Împreună cu juriştii de la Administraţia Prezidenţială am căutat documente şi am găsit. Există un precedent din octombrie 2013 când Avocatul Poporului de atunci a atacat o OUG pe insolvenţă, pe data de 9 octombrie, cu toate că ea a fost dată cu intrare în vigoare în 25 octombrie, iar CCR la vremea respectivă a decis că este corectă sesizarea. Deci se poate fără niciun fel de problemă şi făcând uz de acest precedent să se atace această Ordonanţă de urgenţă", a spus Iohannis, după ce s-a întâlnit cu Avocatul Poporului, Victor Ciorbea. 

El a arătat că a pus aceste date la dispoziţia Avocatului Poporului, arătând că acesta a promis că va analiza cu "celeritate" situaţia. 

"Speranţa mea este că până mâine sau poate până poimâine va lua decizia corectă şi va sesiza CCR", a spus Iohannis. 

El a afirmat că Avocatul Poporului va trebui "în afară de situaţia pur juridică să se uite puţin şi în jur, să vadă că România este revoltată". 

"Aceste lucruri nu pot fi ignorate şi nu pot fi explicate prin faptul că şi în alte ţări au fost proteste. Aceste proteste sunt la noi, sunt în România, în România este atacat statul de drept şi aici trebuie făcută ordine", a declarat Iohannis. 

Şeful statului a precizat că i-a explicat Avocatului Poporului de ce este important să sesizeze Curtea Constituţională "în principal pe lipsă de motive de urgenţă, dar şi pe probleme de fond".

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close