Antena 3 Actualitate Justiție Luju.ro: Procurorul Emilian Eva a măsluit probe dintr-un dosar

Luju.ro: Procurorul Emilian Eva a măsluit probe dintr-un dosar

13 Iun 2017   •   11:33
Luju.ro: Procurorul Emilian Eva a măsluit probe dintr-un dosar
Sursa foto: Foto: luju.ro

Dosarul „Licitatie la UMF Iasi” a ajuns într-un punct cheie. Experții tehnici au demonstrat ca e-mailurile folosite în acuzare de procurorul DNA Emilian Eva au suferit modificări și nu sunt autentice.

Judecatoarea Mihaela Bivol a admis obiecțiunile formulate împotriva raportului care a devoalat falsificarea e-mailurilor, deși au fost făcute de specialistul cu care Eva a lucrat în dosar, scrie Luju.ro.

Prof.univ.dr Vasile Astarastoae a fost trimis în judecată de fostul procuror DNA Emilian Eva. pe motiv că ar fi comis mai multe infracțiuni de corupție în cadrul unei licitații cîș,stigate de firma Maguay, deținută de omul de afaceri Corvin Pughin.

Judecătoarea Mihaela Bivol de la Tribunalul Suceava i-a audiat luni, 12 iunie 2017, pe experții care au întocmit Raportul de expertiză judiciară care demonstra că unele dintre cele mai importante probe în acuzare sunt trunchiate. Este vorba despre zeci de e-mailuri supuse expertizei de către experții din dosar care au concluzionat că acestea “au suferit modificări și nu reprezintă emailuri autentice”. Este vorba despre expertul tehnic IT Gheorghe Negoescu, cel care a întocmit raportul de expertiză tehnică, ca urmare a deciziei din data de 10.10.2016 a judecătoarei Bivol și de expertul parte Mihai Caramihai. În timpul audierilor,  cei doi au declarat că mailurile folosite de procurorul Emilian Eva ca probe în dosarul “Licitație la UMF Iasi” nu sunt autentice și că au fost efectuate modificări asupra serverului de către persoane neautorizate, modificările fiind făcute ulterior scrierii lor.

 

×
Subiecte în articol: Emilian Eva

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close