Antena 3 CNN Actualitate Justiție Premieră în justiția din România. Șoferul care a ucis doi oameni, judecat pentru omor calificat

Premieră în justiția din România. Șoferul care a ucis doi oameni, judecat pentru omor calificat

Premieră în justiția din România. Șoferul care a ucis doi oameni, judecat pentru omor calificat
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
02 Apr 2017   •   08:12

Premieră în justiția din România. Tânărul, care a ucis doi oameni în Iași în accident de mașină, va fi judecat pentru omor calificat şi tentativă la omor calificat, ținând cont și de faptul că a fost rănite și alte persoane în accident.

Potrivit procurorului de caz, șoferul a știut ce face în momentul în care a trecut pe culoarea roșie a semaforului și a intrat pe celălalt sens de mers, cu o viteză de aproape o sută de kilometri pe oră.

Impactul devastator a fost surprins de camerele de supraveghere din intersecție.

Din punct de vedere juridic, este pentru prima dată când un accident rutier soldat cu pierdere de vieţi omeneşti este încadrat la această infracţiune, toate cazurile similare fiind tratate de justiţie ca ucideri din culpă, scrie Ziarul de Iași.

Diferenţa semnificativă dintre cele două infracţiuni este cuantumul de pedeapsă, în cazul omorului calificat pedeapsa fiind între 15 şi 25 de ani, în timp ce pentru ucidere din culpă, atunci când sunt două victime, pedeapsa maximă pe care judecătorul o poate acorda este de 7 ani şi jumătate.


 

×
Subiecte în articol: ucidere din culpa sofer omor calificat
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close