Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis: Grațierea corupților ar fi un semnal greșit

Klaus Iohannis: Grațierea corupților ar fi un semnal greșit

Klaus Iohannis: Grațierea corupților ar fi un semnal greșit
Sursa foto: Foto: presidency.ro
de M.Z.    |    07 Mar 2017   •   12:44

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți, la finalul bilanțului Parchetului General, că grațierea  corupților ar fi un semnal greșit în societate, mai ales având în vedere reacțiile foarte puternice ale străzii din ultima perioadă.

”Dacă s-ar grația corupții, cred că s-ar da un semnal total greșit în societate. Contez pe realismul și pe credința parlamentarilor”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Mai mult, ”societatea a devenit extrem de activă, cu siguranță am avea reacții foarte puternice ale societășii, din această cauză (dacă ar avea loc grațieri - n.r.), a adăugat șeful statului.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, spune că nu susţine amendamentele depuse de senatorul PSD Şerban Nicolae cu privire la graţierea faptelor de corupţie

Nici Liviu Dragnea nu consideră că graţierea este o soluţie, deşi amendamentele care prevăd acest lucru au fost depuse de un parlamentar PSD

De altfel, Dragnea spune că Şerban Nicolae nu l-a consultat şi că modificările cerute de el nu au şanse să fie adoptate. În schimb, propune Guvernului să investească în penitenciare pentru ca problema supraaglomerării să fie eliminată. 

Scandalul a izbucnit după ce luni, preşedintele Comisiei Juridice din Senat, Şerban Nicolae, a depus mai multe amendamente privind graţierea unor pedepse, inclusiv pentru fapte de corupţie

Mai exact, iniţiativa acestuia prevede graţierea în întregime a pedepselor cu închisoarea de până la trei ani. În ceea ce priveşte pedepsele de până la 10 ani inclusiv, Şerban Nicolae prevede graţierea unor părţi ale acestora. 

×
Subiecte în articol: gratiere Klaus Iohannis
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close