Antena 3 CNN Actualitate Justiție Ministrul Justiției, reacție în scandalul momentului: Nu susțin grațierea pedepselor pentru corupție

Ministrul Justiției, reacție în scandalul momentului: Nu susțin grațierea pedepselor pentru corupție

Ministrul Justiției, reacție în scandalul momentului: Nu susțin grațierea pedepselor pentru corupție
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    07 Mar 2017   •   12:21

Un nou scandal izbucneşte pe tema legii graţierii. Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, spune că nu susţine amendamentele depuse de senatorul PSD Şerban Nicolae cu privire la graţierea faptelor de corupţie. 

De asemenea, Tudorel Toader se declară împotriva graţierii condamnărilor pentru abuz în serviciu. 

”Citesc și eu propunerea și o să facem un punct de vedere al Ministerului Justiției”, a spus ministrul Tudorel Toader.

Întrebat dacă el crede că amendamentele senatorului PSD vor  trece de Parlament, ministrul a răspuns: ”Nu știu, cred că mai mult este o inițiativă personală a domnului senator Șerban Nicolae”.

De asemenea, întrebat de presă dacă i se pare normal ca grațierea să se aplice pentru fapte de corupție, ministrul Justiției a răspuns: ”Personal, nu”.

Nici Liviu Dragnea nu consideră că graţierea este o soluţie, deşi amendamentele care prevăd acest lucru au fost depuse de un parlamentar PSD

De altfel, Dragnea spune că Şerban Nicolae nu l-a consultat şi că modificările cerute de el nu au şanse să fie adoptate. În schimb, propune Guvernului să investească în penitenciare pentru ca problema supraaglomerării să fie eliminată. 

Scandalul a izbucnit după ce luni, preşedintele Comisiei Juridice din Senat, Şerban Nicolae, a depus mai multe amendamente privind graţierea unor pedepse, inclusiv pentru fapte de corupţie

Mai exact, iniţiativa acestuia prevede graţierea în întregime a pedepselor cu închisoarea de până la trei ani. În ceea ce priveşte pedepsele de până la 10 ani inclusiv, Şerban Nicolae prevede graţierea unor părţi ale acestora. 

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close