Antena 3 Actualitate Noua listă a țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Cei care vin din aceste state stau în carantină 14 zile

Noua listă a țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Cei care vin din aceste state stau în carantină 14 zile

de Alexandra Dima    |    10 Iun 2021   •   22:50
Noua listă a țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Cei care vin din aceste state stau în carantină 14 zile
Sursa foto: Pixabay

CNSU a adoptat HOTĂRÂREA nr. 39 din 10.06.2021 privind aprobarea clasificării țărilor/teritoriilor în funcție de rata de incidență cumulată, precum și pentru propunerea de scoatere de la rezervele de stat a patru construcții ușoare din elemente modulate, în vederea operaționalizării unor centre de vaccinare.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență adoptă prezenta Hotărâre:

Art.1 - Se aprobă clasificarea țărilor/teritoriilor în funcție de rata de incidență cumulată, în vederea stabilirii persoanelor care sosesc în România din acestea și cu privire la care se instituie măsura carantinei, prevăzută în anexă la prezenta hotărâre.

Art.2 - Se propune Guvernului aprobarea scoaterii de la rezervele de stat a patru construcții ușoare din elemente modulate, două pentru operaționalizarea unui centru mobil de vaccinare împotriva COVID-19 la Piața Obor, respectiv alte două pentru operaționalizarea unor centre de vaccinare în zonele punctelor de trecere a frontierei de pe teritoriul județului Suceava.

Art.3 - Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine
și acte administrative ale conducătorilor acestora.

Documentul poate fi studiat aici

Coronavirus. 133 de noi cazuri și 24 decese în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 133 de cazuri noi de infectare cu coronavirus și 24 de decese. GCS anunță alte 124 decese înregistrate în lunile anterioare.

Până astăzi, 10 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.079.427 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

1.043.604 pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 133 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 54 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până astăzi, 31.531 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

 

 

×
Subiecte în articol: risc epidemiologic ridicat

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close