Antena 3 CNN Actualitate Liviu Dragnea a cerut demararea procedurilor pentru eliminarea ștampilei din instituțiile publice

Liviu Dragnea a cerut demararea procedurilor pentru eliminarea ștampilei din instituțiile publice

Liviu Dragnea a cerut demararea procedurilor pentru eliminarea ștampilei din instituțiile publice
04 Ian 2017   •   17:06

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, i-a cerut miercuri premierului desemnat Sorin Grindeanu să demareze procedurile necesare prin care să se renunţe la ştampilă în instituţiile publice. 

"Acest Guvern este un Guvern al efortului şi al responsabilităţii, este un Guvern al îndrăznelii, îndrăzneala de a crede că România poate deveni o ţară în care drepturile fundamentale să fie respectate, o ţară prosperă cu o democraţie consolidată, o ţară fără birocraţie şi fără umilinţe. Vă ofer, domnule prim-ministru desemnat, un exemplu mărunt, dar care în viaţa de zi cu zi ne-a oferit multe necazuri şi mult timp pierdut: folosirea ştampilei pe orice act administrativ. Ştiţi că s-a aprobat o ordonanţă de urgenţă în timpul guvernării Ponta prin care a fost eliminată obligativitatea folosirii ştampilei de către oamenii de afaceri, aceasta fiind, în opinia mea, simbolul maximal al birocratizării comuniste. În instituţiile publice ştampila este încă obligatorie şi cred că ar fi un gest corect şi responsabil, dar mai ales practic şi pragmatic, dacă am duce acest demers până la capăt. Demaraţi procedurile necesare domnule prim-ministru Grindeanu şi veţi fi primul Guvern, iar noi primul Parlament, în care nu se va mai folosi ştampila. Un pas mic, dar care poate genera un efect uriaş", a spus Dragnea, în plenul reunit al Parlamentului la şedinţa de învestire a Guvernului Grindeanu. 

El le-a cerut tuturor oamenilor politici să renunţe la război şi să participe la dialog. 

"Votul dat de cetăţeni ne arată că dialogul este calea corectă în politică. Să propunem soluţii, nu să ne certăm la infinit între noi. Nu vă cer să susţineţi necondiţionat programul de guvernare al noului Guvern propus de coaliţia PSD-ALDE, vă propun să ieşim din această paradigmă a războiului şi să judecăm măsurile propuse în acest program de guvernare din perspectiva cetăţenilor români, nu prin prisma confruntărilor politice. PSD poartă o răspundere uriaşă pentru viitoarea guvernare şi nu fugim de ea", a conchis Dragnea. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea eliminare
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close