Antena 3 Actualitate Locale Casa la ţară, visul oricărui orăşean în pandemie. O locuinţă bătrânească costă circa 10.000 de euro

Casa la ţară, visul oricărui orăşean în pandemie. O locuinţă bătrânească costă circa 10.000 de euro

de Iulia Gorgorin    |    28 Apr 2020   •   15:26
Casa la ţară, visul oricărui orăşean în pandemie. O locuinţă bătrânească costă circa 10.000 de euro
Sursa foto: Antena 3

''Renunţaţi la viaţa de la oraş şi haideţi la ţară!'' Este îndemnul lansat de un arhitect din Sibiu pentru românii care s-au săturat de traiul înghesuit în blocurile aglomerate. Le dă şi o soluţie: o casă în mediul rural costă 10.000 de euro, iar renovarea ei poate fi o plăcere. În plus, este şi o metodă pentru a forma noi comunităţi.

Arhitectul din Sibiu vrea sa recreeze comunităţile rurale de altă dată. Acesta îi invită pe oamenii de la oraş să profite de preţurile scăzute ale caselor bătrâneşti de la ţară şi să lea dea un nou aspect.

 ''Cred că e un moment foarte bun acum, cu pandemia aceasta, ca cei cărora le-a trecut prin cap vreodată să se mute la ţară, chiar să se gândească serios la această oportunitate. Ne dorim salvarea acestui patrimoniu şi credem că şansa sunt tocmai cei de la oraş, oameni în general de calitate, intelectuali care pot mişca din interior comunităţile şi care pot contribui la schimbarea mentalităţilor'', spune arhitectul.

Casele abandonare şi neîngrijite din sat îi fac pe localnici să simtă şi mai mult lipsa unor vecini cu care să stea la poveşti.

În satele sibiene, preţul unei case bătrâneşti porneşte de la 10.000 de euro.

Casa la ţară, visul oricărui orăşean în pandemie

×
Subiecte în articol: Sibiu arhitect pandemie locuinta casa la tara

România cu temperaturi de vară

 

 

Prognoza ANM pentru perioada următoare

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close