Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Descoperiți Filmul tragediei de la Arad! Imagini şi informaţii despre asasinatul cu bombă în care a murit Ioan Crişan

Filmul tragediei de la Arad! Imagini şi informaţii despre asasinatul cu bombă în care a murit Ioan Crişan

Antena 3 a prezentat filmul tragediei de sâmbătă dimineaţa de la Arad, în urma căruia maşina afaceristului Ioan Crişan a explodat. Urmăriţi un material cu informaţii şi imagini care arată cum a avut loc asasinatul cu bombă.

Filmul tragediei de la Arad! Imagini şi informaţii despre asasinatul cu bombă în care a murit Ioan Crişan
Sursa foto: Captură Antena 3
de Andreea Borboros    |    29 Mai 2021   •   23:35

Tragedia din Arad care a îngrozit o ţară întreagă a avut loc sâmbătă dimineaţa.

Ora 6:45 Ioan Crişan parchează la cafenea

La ora 6:45, afaceristul Ioan Crişan ajunge cu maşina în parcarea unui centru comercial din Arad. Parchează şi merge la cafeneaua de lângă supermarket, în interior, nu pe terasă. Acolo se întâlneşte cu cinci prieteni.

Ora 6:56 Ioan Crişan pleacă iar maşina explodează

După 10 minute, Ioan Crişan iese din cafenea, se urcă în maşină şi pleacă, dar nu mai apucă să iasă din parcarea supermarketului, că maşina explodează. 

Ora 6:59 Apel la 112

Imediat, la ora 6:58 este înregistrat apelul la 112, iar la ora 7:00, registrele arată că s-a făcut legătura la ISU. 

Ora 7:01 Evenimentul este raportat şefului de tură ISU

La 7:01, cei de ISU spun că a fost anunţat şeful de tură, iar la 07:04, cei de la ISU spun că pompieri au ajuns la faţa locului 

Ora 7:04 ISU: Pompieri au ajuns la faţa locului

În tot acest timp, pe imagini se vede cum după explozie, maşina începe să ardă încet. Camerele mai arată cum un bărbat cu o vestă roşie încearcă să intervină cu mâinile goale şi să îl scoată pe Ioan Crişan din maşină. În declaraţiile ulterioare, bărbatul a spus că victima nu mişca deloc. Nu reuşeşte să îl scoată, pleacă şi se întoarce imediat cu un extinctor încercând să stingă incendiul, dar în zadar.

Ora 7:25 Raport ISU: Incendiul a fost lichidat

Pomierii ajung la ora 7:04 şi reuşesc abia după 21 de minute reuşesc să lichideze total focul. 

Surse din rândul anchetatorilor vorbesc despre o bombă care ar fi fost plasată sub scaunul şoferului, fiindcă în locul pedalierului, a rămas practic o gaură, iar scaunul lui Ioan Crişan, a fost aruncat pe spate. S-a vehiculat şi ipoteza că bombă ar fi fost pusă sub bancheta din spate, fiindcă acolo s-au găsit urme de substanţe explozive şi tot spatele este distrus.

Cine sunt martorii-cheie al asasinatului omului de afaceri

Surse din rândul anchetatorilor vorbesc şi despre faptul că totul arată mai degrabă ca o implozie decât ca o explozie. Desigur, că o întrebare importantă este, când a fost plasată bomba.

Pe imaginile de pe camerele de supraveghere, nu se vede vreo persoană care să se aproprie de maşina lui Ioan Crişan, desigur asta dacă nu cumva cineva ştia de existenţa camerelor şi a ştiut cum să se ascundă de ele.

Din mărturiile de până acum, nu reise că cineva de la terasa cafenelei ar fi văzut vreo persoană care să dea târcoale maşinii. Şi, deşi era dimineaţa foarte devreme, cei de la faţa locului spun că erau destule persoane pe terasă. Ioan Crişan era înăuntru în cafenea cu prietenii şi nu avea cum să vadă, dacă cineva îi umblă la maşină. 

O femeie dintr-un bloc alăturat spune că a ieşit la balcon, după ce a auzit explozia şi că a văzut un bărbat care i s-a părut dubios, îmbrăcat cu o geacă negară, apropiindu-se deja de maşina care începea să ardă. Femeia a intrat repede în casă să îşi ia telefonul şi să filmeze, dar când a revenit pe balcon, bărbatul dispăruse.

SRI exclude ipoteza atentatului terorist

Desigur, că întrebarea principală în acest moment, este cine se află în spatele exploziei şi care este motivul. Dacă este vorba despre un atentat terorist sau o crimă comandată de o grupare infracţională. Serviciul Român de Informaţii a transmis că exclude ipoteza atentatului terorist, deci rămâne ca principala ipoteză, cea a unei răfuieli, sau răzbunări de crimă organizată, iar aici, desigur, trebuie să ne uităm, cine era Ioan Crişan. 

Afaceristul Ioan Crişan avea o fermă de crocodili şi somn african

Informaţia care a circulat toată ziua în presă, este că Ioan Crişan avea o crescătorie unică în estul Europei, de somn african, una pe care Antena 3 a şi filmat-o cu ceva timp în urmă, când reporterii noştri au şi stat de vorbă cu Ioan Crişan. 

O afacere pornită în anul 2007, cu bani împrumutaţi de la bancă, spunea Ioan Crişan şi care ajunsese să liveze anual, în jur de 3.000 de tone de somn african. Anul trecut, a adus şi trei crocodili ca să vadă cum se adaptează. Voia să facă şi o fermă de crocodili, dar a renunţat. 

Încerca să fie un om foarte discret, dar nu a fost complet ocolit de evenimente. Dincolo de faptul că fiica sa a fost căsătorită cu un deputat PNL, surse spun că în trecut, casa i-a fost incendiată, iar acum doi ani, sediul firmei a fost spart de hoţi care au plecat cu seif cu tot.

Ioan Crişan a declarat că în seif avea peste 100.000 de euro. Cazul nu a fost însă elucidat.

 

×
Subiecte în articol: Arad Ioan Crișan explozie bomba Descoperiți
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close