Antena 3 CNN Actualitate Locale Locul din România unde cresc cei mai mari iepuri | Greutatea lor depășește 10 kilograme

Locul din România unde cresc cei mai mari iepuri | Greutatea lor depășește 10 kilograme

Un bărbat din Banat crește cei mai mari iepuri din România. Unii dintre ei au o greutate ce depășește 10 kilograme.

Locul din România unde cresc cei mai mari iepuri | Greutatea lor depășește 10 kilograme
Sursa foto: stiridiaspora.ro
de Georgiana Adam    |    11 Noi 2022   •   20:25

Lucian Onujec, un bărbat în vârstă de 38 de ani din Banat, este instructor de fitness și culturism. A reușit să obțină rezultate foarte bune în acest domeniu, dar o altă pasiune l-a făcut celebru.

De aproximativ 20 de ani, bărbatul crește iepuri din rasa Uriaș german.

Cu toate că greutatea medie a unui iepure din această rasă este de 8 kilograme, bărbatul a reușit performața de a crește iepuri care depășesc greutatea de 10 kilograme.

Iepurii crescuți de Lucian Onujec au obținut de 4 ori titlul național și au mai multe calificări la Campionatele Europene, cu un punctaj de 96.5 din 100 de puncte posibile.

"Iepuri am de copil, numai n-am avut niciodată iepuri de rasă. Am avut un prieten foarte bun cu care încă ţin legătură. El avea iepuri, porumbei.

La un moment dat, el a plecat la facultate la Timişoara, când am terminat cu bacul şi mi-am ales cel mai mare iepure pe care l-am pus în cuşca câinelui.

Aşa am pornit. Am avut primul iepure în cuşca câinelui şi pusă o sită, pentru că nu aveam unde să-l ţin. Nimeni nu mi-a zis că iepurii trebuie să fie grei, că e un concurs şi eu tot îl cântăream.

Din ce am auzit de la alţii, cam şase kilograme atunci era enorm de mult şi eu nu reuşeam să trec de cinci kilograme şi ceva", a declarat Lucian, citat de stiridiaspora.ro.

×
Subiecte în articol: iepuri Banat
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close