Marş împotriva melanomului, cea mai gravă formă de cancer de piele. Bicicliştii trag un semnal de alarmă asupra efectelor nocive ale soarelui

05 Aug 2015   •   14:07
Marş împotriva melanomului, cea mai gravă formă de cancer de piele. Bicicliştii trag un semnal de alarmă asupra efectelor nocive ale soarelui

Bicicliştii din Bucureşti trag un semnal de alarmă cu privire la efectele nocive ale soarelui şi organizează un marş împotriva melanomului, cea mai gravă formă de cancer de piele.

Două dintre cele mai importante comunităţi din România, "Hai cu Bicla" şi "Adevăraţii Veloprieteni România" organizează pe 22 august, la ora 19.30, în Parcul Izvor, un marș al bicicliștor care, la adăpostul serii, vorbește despre soare și efectele lui, uneori nocive.

"Probabil primul marș nocturn organizat și probabil primul marș al bicicliștilor pentru educație în ceea ce privește sănătatea – Bicicliștii pedalează împotriva melanomului - este o inițiativă prin care scoatem bicicletele la plimbare pentru a trage un semnal de alarmă și pentru a educa publicul despre cea mai gravă formă de cancer de piele", spun organizatorii.

Iată câteva lucruri esențiale pe care trebuie să le știți despre melanom:

• este responsabil de numai 4% din cancerele de piele, dar provoacă 80% dintre decesele provocate de cancerul cutanat
• apare mai des la bărbați decât la femei
• depistat din timp, melanomul se vindecă în 98% din cazuri

Mai multe detalii despre marş şi despre campanie, pe pagina oficială a evenimentului. 

x close