Antena 3 CNN Actualitate Locale Şapte copii şi mama lor, din Iaşi, au ajuns de urgenţă la spital, după ce s-au intoxicat

Şapte copii şi mama lor, din Iaşi, au ajuns de urgenţă la spital, după ce s-au intoxicat

Şapte copii şi mama lor, din localitatea Todireşti (Iaşi), au ajuns de urgenţă la spital, după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon, acasă, în timp ce ar fi încercat să facă focul într-o sobă.

Şapte copii şi mama lor, din Iaşi, au ajuns de urgenţă la spital, după ce s-au intoxicat
Sursa foto: foto: Costi Pahontu
de Agerpres    |    11 Feb 2020   •   11:12

Potrivit coordonatorului SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu, copiii, cu vârste cuprinse între 3 şi 14 ani, şi mama acestora, o femeie de 34 de ani, s-au intoxicat după ce, luni seara, ar fi încercat să facă focul în soba din locuinţă.

"Doi dintre copii ar fi prezentat sincope la domiciliu, iar ceilalţi au prezentat manifestări ca cefalee, greaţă, episoade de vomă. Iniţial, au fost transportaţi toţi în Compartimentul de Primiri Urgenţe de la Spitalul Municipal Paşcani, ulterior copiii au fost dirijaţi la UPU de la Spitalul de Pediatrie 'Sf. Maria', iar mama acestora, în UPU de la Spitalul 'Sf Spiridon'. A fost evaluată şi tratată în UPU, apoi a mers, în stare bună, acasă", a declarat Diana Cimpoeşu.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Pediatrie "Sf. Maria", dr. Lucian Cernahoschi, a precizat că unul dintre cei şapte copii este în stare gravă, acesta fiind internat la Terapie Intensivă.

"Cei şapte copii sunt din aceeaşi familie, au vârste cuprinse între 3 şi 14 ani, au fost aduşi UPU în cursul nopţii (de luni spre marţi n.r.). Ei prezentau semne de intoxicaţie cu monoxid de carbon, li s-a administrat terapie cu oxigen. Şase dintre ei au fost internaţi în Clinica de Toxicologie, unul fiind dus în ATI", a declarat, pentru Agerpres, Lucian Cernahoschi.

×
Subiecte în articol: Iași Todiresti
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close