Antena 3 CNN Actualitate Locale Scandal în Gorj, după ce un politician a arat un teren de fotbal, în timp ce copiii se jucau | Reacţia unui medic

Scandal în Gorj, după ce un politician a arat un teren de fotbal, în timp ce copiii se jucau | Reacţia unui medic

În țara în care ne confruntăm cu un record în privința obezității infantile, un consilier local dintr-o comună din Gorj a decis că terenul de fotbal din sat să fie arat, în timp ce mai mulţi copii se jucau.

Scandal în Gorj, după ce un politician a arat un teren de fotbal, în timp ce copiii se jucau | Reacţia unui medic
Sursa foto: Captură video Antena 3 CNN
de Claudia Popovici    |    16 Apr 2023   •   16:34

Şi chiar dacă aceștia l-au rugat să se oprească, consilierul nu i-a ascultat și şi-a văzut de treabă. Sătenii s-au revoltat imediat după ce imaginile au ajuns pe rețelele de socializare și cred că e un prilej bun să ne aducem aminte de ce e important ca cei mici nu numai să facă sport, ci să facă mișcare.

Simona Carniciu, medic de diabet și de boli de nutriție, a vorbit despre problemele cu care se confruntă tinerii în ziua de azi din cauza lipsei de mișcare.

"Într-adevăr și, din păcate, din ce în ce mai puțin copiii noștri se mișcă, nu mai sunt antrenați în sporturi, sunt toată ziua pe diverse device-uri care îi țintuiesc, chiar și cu o privire destul de aplecată, care nu face decât să dăuneze și mai mult și posturii.

Și toate aceste lucruri duc la o creștere a masei grase și o scădere a masei slabe, adică masa musculară care este deosebit de importantă pentru metabolismul nostru în general, cu multiple funcții și de aici vorbim practic de o stare de sănătate per total.

De aceea este extrem de important să avem o masă musculară bine dezvoltată, să facem mișcare și orice demers în acest sens pentru a ajuta copiii și pentru a-i stimula oarecum să înceapă din nou să se miște și să facă orice tip de mișcare.

Nu doar o mișcare individuală, dar hai să ne reîntoarcem la sporturile de echipă care pe lângă faptul că îi învață să se miște, vă dați seama că e le dezvoltă foarte mult și partea socială, deci psihosocialul care din păcate și acesta se lasă afectat de toată vâltoarea în care trăim și de aceste modele pe care le avem în ziua de azi, apropo de social media, apropo de toate jocurile care sunt.

Şi ,din păcate, nu prea mai avem foarte multe de făcut decât să îi antrenăm să se miște cât mai mult, să mănânce cât mai sănătos și în fiecare zi dacă ar face câte ceva în acest sens, cu siguranță o să ajungem la o stare de sănătate mai bună", a spus Simona Carniciu, medic de diabet și de boli de nutriție la Antena 3 CNN. 

×
Subiecte în articol: consilier local Gorj fotbal
Parteneri
Lidia Buble a filmat îngrozită incendiul din nordul Bucureştiului
x close