Antena 3 CNN Actualitate Locale Sute de blocuri din București, fără apă caldă și căldură | Avariile se țin lanț

Sute de blocuri din București, fără apă caldă și căldură | Avariile se țin lanț

Avariile la reţeaua de termoficare se ţin lanţ în București. În acest moment, peste 300 de blocuri nu au apă caldă şi căldură. Oamenii sunt nevoiţi să folosească aeroterme sau calorifere electrice pentru a se încălzi, însă sunt şi bucureşteni care nu îşi permit asta din cauza facturilor uriaşe.

de Alina Tănase    |    16 Ian 2024   •   10:59

Sunt în continuare sute de blocuri din București care nu au apă caldă și căldură din cauza avriilor la rețeaua de termoficare.

Locuitorii dintr-un bloc racordat la sistemul centralizat de încălzire spun că de mai bine de o săptămână persistă această situație în care sunt nevoiți să stea la cel mult 19 grade Celsius în apartamente.

Pentru a face față și pentru a trece peste anotimpul rece, unii dintre ei și-au montat calorifere electrice sau aeroterme, însă sunt și locuitori care nu își permit acest lucru, fiind nevoiți să stea chiar și cu geaca în casă. Foarte mulți dintre ei își încălzesc apa pe aragaz pentru a putea face duș.

Este deja a patra iarnă la rând, spun mulți dintre ei, în care nu au apă caldă și căldură. Spre exemplu, săptămâna trecută, nu mai puțin de 1.000 de blocuri din București erau afectate de aceste avarii la rețeau de termoficare.

Se întâmplă acest lucru, deși, acum trei ani și jumătate, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, spunea că de a doua zi după alegeri toți locuitorii Capitalei vor avea apă caldă și căldură, iar în primii trei ani de mandat va înlocui 300 de km de rețea principală de termoficare, ceea ce ar fi însemnat aproximativ 100 de km pe an.

Dacă tragem linie, după aproape trei ani și jumătate de mandat, vedem că este a patra iarnă la rând pe care locuitorii Capitalei o petrec în frig, iar edilul este cel care recunoaște că nu a reușit să schimbe mai mult de 20 de km anual.

×
Parteneri
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept
x close