Antena 3 CNN Actualitate MAI: Sorinei Pintea i s-a propus internarea, dar a refuzat. Se încearcă denigrarea Ministerului de Interne

MAI: Sorinei Pintea i s-a propus internarea, dar a refuzat. Se încearcă denigrarea Ministerului de Interne

Sorinei Pintea i s-a dat posibilitatea transferului într-un spital din reţeaua Ministerului Justiţiei, însă a refuzat, a anunţat, vineri, Bogdan Despescu, chestor-șef de poliție și secretar de stat în Ministerul de Interne.

MAI: Sorinei Pintea i s-a propus internarea, dar a refuzat. Se încearcă denigrarea Ministerului de Interne
de M.Z.    |    06 Mar 2020   •   13:50

Potrivit reprezentantului MAI, lui Pintea i s-a spus ieri că poate fi transferată la un spital penitenciar, însă fostul ministru al Sănătăţii a refuzat "în scris" transferul.

"Încă de la momentul încarcerării, persoana respectivă a beneficiat de asistenţă medicală asigurată de personal specializat din reţeaua medicală a MAI, fiind cazată individual. 

Ieri, 5 martie, în intervalul 17.40 - 18.35, în contextul acordării asistenţei medicale, medicul unităţii a adus la cunoştinţa persoanei respective şi posibilitatea de a fi transferată la un spital penitenciar. 

Persoana a refuzat în scris transferul. Ulterior, în jurul orei 19.00, i s-a asigurat efectuarea unei convorbiri telefonice în conditii de confidenţialitate cu unul dintre avocaţii săi", a declarat Bogdan Despescu.

"Contrar informaţiilor şi acuzaţiilor apărătorului angajat, persoanei arestate i s-a dat posibilitatea transferului într-un spital din reţeaua Ministerului Justiţiei.

E regretabil că în spaţiul public se prezintă informaţii neadevărate pentru a denigra Ministerul Administraţiei şi Internelor", a precizat chestorul Despescu.

"Verificările dispuse de ministrul Afacerilor Interne pentru clarificarea aspectelor din acest caz sunt în desfăşurare", a continuat Despescu.

Avocații Sorinei Pintea au depus o sesizare către Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din București, reclamând că fostului ministru i-au fost încălcate mai multe drepturi, că a fost expusă în situația în care se află, adusă în cătușe la medic și împinsă de un agent din escortă.

La întoarcerea în arest, Pintea a fost surprinsă cu lacrimi în ochi, într-o stare deplorabilă și încătușată.

Sorina Pintea a fost scoasă din Arestul Central și dusă din nou la spital din cauza problemelor de sănătate cu care se confruntă.

Recent, Sorina Pintea a anunțat că a fost diagnosticată cu o boală autoimună gravă, dermatomiozită.

Renate Weber a anunțat miercuri seara că Avocatul Poporului s-a autosesizat în acest caz.

Tribunalul Bucureşti a decis, sâmbătă, arestarea preventivă pentru 30 de zile a fostului ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea. Decizia nu este definitivă

Ea este acuzată că a luat de mită sumele de 10.000 de euro şi 120.000 lei, bani ce reprezintă un procent de 7% din valoarea unui contract.

Soţul Sorinei Pintea, scrisoare despre fostul ministru: Asist cum este omorâtă soția mea prin agresivitatea organelor de urmărire penală

×
Subiecte în articol: Sorina Pintea internare bogdan despescu
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close