Antena 3 CNN Actualitate Marşul secuilor pentru autonomie. Circa 5.000 de oameni sunt prezenţi la manifestaţie

Marşul secuilor pentru autonomie. Circa 5.000 de oameni sunt prezenţi la manifestaţie

Marşul secuilor pentru autonomie. Circa 5.000 de oameni sunt prezenţi la manifestaţie
Sursa foto: Foto: Agerpres
10 Mar 2013   •   17:07
Update 17:45 - Aproximativ 5.000 de persoane participă, duminică după-amiază, la mitingul pentru autonomie care se desfăşoară la Târgu Mureş, oamenii purtând steaguri şi fanioane secuieşti, precum şi pancarte cu mesaje pro-autonomie, conform Mediafax.
    
Participanţii s-au strâns la Monumentul Secuilor Martiri din Târgu Mureş, purtând steaguri şi fanioane secuieşti, dar şi steaguri ale Jobbik.
    
Printre participanţi se află liderul Consiliului Naţional al Maghiarilor din Transilvania (CNMT) Tokes Laszlo, preşedintele PCM, Biro Zsolt, cel al PPMT, Toro T. Tibor, dar şi liderul Consiliului Naţional Secuiesc (CNS), Izsak Balazs.
    
Totodată, la miting ia parte şi Marc Gafarot I. Monjo din partea Partidului pentru Convergenţa Catalană.
    
Manifestarea a început prin rostirea unei rugăciuni, urmând să aibă loc discursurile oficiale.
    
Participanţii poartă pancarte cu mesaje pro-autonomie, precum "ţinutul Secuiesc - Szekelyland".
    
-------------------

Mitingul pentru autonomie este organizat de CNS şi a primit acceptul Comisiei de avizare, la manifestare urmând să asiste şi un procuror anume desemnat, pentru a constata eventualele situaţii în care se încalcă legea şi pentru a dispune măsuri.
    
Şeful Comisiei de avizare din Târgu Mureş, Valentin Bretfelean, declarat că organizatorii estimau o participare de 10.000 de persoane.
    
Prefectul de Mureş, Corneliu Grosu, afirma, vineri, că formaţiunile politice sau non-politice româneşti nu vor "conturba" manifestarea din 10 martie, de la Târgu Mureş, a populaţiei maghiare, el îndemnând cetăţenii la calm şi cerându-le "să nu se lase înşelaţi de diferite fiţuici sau de fluturaşii care apar".

×
Subiecte în articol: maghiari mars manifestatie apel prefect
Parteneri
A murit Costel Corduneanu, chiar pe masa de operatie
x close