Antena 3 CNN Actualitate Măsurători uluitoare din Satelit: Unde se scufundă România

Măsurători uluitoare din Satelit: Unde se scufundă România

O companie românească a realizat, în premieră, harta celor mai instabile zone din România pe baza unor măsurători făcute din satelit. Crăpăturile din pereți pot fi un semn că pământul se tasează, iar masurile de prevenție nu trebuie să întârzie.

Măsurători uluitoare din Satelit: Unde se scufundă România
de Mirabela Vasile    |    17 Iul 2020   •   12:03

Experții atrag atenția că autoritățile trebuie să monitorizeze zonele cu anomalii pentru a observa daca se accelerează fenomenul, astfel încât să poată preveni o catastrofa în caz de cutremur.

Care sunt cele mai perioculoase zone

Geofizicianul Valentin Poncoș a mărturisit în exclusivitate, pentru Anten 3, care sunt cele mai periculoase zone din România: Lacul Morii, Lacul Colentina- aici se văd zone de tasare. Sunt casele prea aproape de râu. Lângă Parcul IOR sunt câteva clădiri care sunt în zona de pericol. La Videle e stație de petrol și toată zona se scufundă. La Târgu Mureș e vizibil, tot orașul se scufunda: 7 mm zone de sare care se scufunda. Măsurătorile ne indică fenomene care se petrec de mult timp.

Pământul se umflă când e lună plină

” Pentru orice construcție care se edifică, se realizează un studiu geotehnic care indică nivelul solului, pânza freatică, nivelul de tasare, pentru că în funcție de ce tip de sol ai, adâncimea fundației, și așa mai departe.

Eu am discutat și cu profesorul Marmureanu, care e în sectorul 6, în comitetul pentru situații de urgență și mi-a indicat faptul că NU e o prblema gravă ptr că pământul poate lucra și la nivel de câțiva cm. Exista momente când pământul se umflă, când e luna plină și nu trebuie să ne îngrijoreze că există o diferență de câțiva mm.”, a declarat primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu.

×
Subiecte în articol: satelit România măsurători
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close