Antena 3 CNN Actualitate Media Premiul Pulitzer pentru "breaking news" nu a fost acordat anul acesta

Premiul Pulitzer pentru "breaking news" nu a fost acordat anul acesta

Premiul Pulitzer pentru "breaking news" nu a fost acordat anul acesta
Sursa foto: Foto: thenextweb.com
19 Apr 2011   •   14:52

În premieră în istoria de 95 de ani a premiilor Pulitzer pentru jurnalism, anul acesta nu s-a oferit niciun premiu pentru reportajele "breaking news". Deşi anul 2010 nu a fost lipsit de evenimente majore (cutremurul din Haiti, deversarea de petrol în Golful Mexic) categoria de "breaking news" nu a fost premiată anunl acesta, informează Associated Press.

Sig Gissler administratorul premiilor a declarat că acest premiu recunoaşte "viteza şi acurateţea" reportajului, acestea trebuie îndeplinească o condiţie a proximităţii evenimentului, nu să descrie evenimente dintr-o altă emisferă a planetei.

Anul acesta, niciunul dintre reportaje nu a reuşit să primească votul majorităţii. Finaliştii au fost: Chicago Tribune, pentru reportajul despre moartea a doi pompieri din Chicago; The Miami Herald şi El Nuevo Herald pentru cutremurul din Haiti; The Tennessean, cu ştiri despre o inundaţie devastatoare.

Pentru jurnalism au fost acordate premii pentru 13 din cele 14 categorii, iar alte şapte premii au fost dedicate artelor.

Los Angeles Times şi New York Times au câştigat cele mai prestigioase premii, pentru serviciu public şi fotografie, respectiv, ştiri internaţionale şi comentarii.

×
Subiecte în articol: jurnalism
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close