Antena 3 Actualitate Meleşcanu: Am acceptat propunerea lui Băsescu, m-am autosuspendat din PNL

Meleşcanu: Am acceptat propunerea lui Băsescu, m-am autosuspendat din PNL

de Antena3.ro    |    27 Feb 2012   •   18:07
Meleşcanu: Am acceptat propunerea lui Băsescu, m-am autosuspendat din PNL
Sursa foto: Foto: INTACT Images

Senatorul Teodor Meleşcanu a anunţat, luni, că a acceptat propunerea preşedintelui Traian Băsescu de numire la şefia SIE şi a precizat că s-a autosuspendat din calitatea de membru PNL, informează Mediafax.

"Am acceptat această propunere considerând că ea poate contribui la consolidarea practicii instituite de preşedintele Traian Băsescu de a numi la conducerea serviciilor de informaţii persoane care fac parte din opoziţia parlamentară şi nu din majoritate şi că renunţarea la această practică, din cauza crizei parlamentare, ar avea un efect negativ asupra evoluţiei pe viitor a sistemului politic românesc", a precizat Meleşcanu.

Senatorul mai spune că amânarea luării unei decizii pe această temă ar putea afecta desfăşurarea normală a activităţii SIE, "instituţie care are un rol esenţial în asigurarea securităţii statului român, împreună cu partenerii din NATO şi UE".
   
"Am convingerea că echilibrul, pregătirea şi experienţa pe care le am în probleme de securitate internaţională îmi vor permite să mă achit în bune condiţii de o asemenea responsabilitate, la nivel naţional", se mai arată în declaraţia senatorului.

Teodor Meleşcanu precizează că, începând cu data de 27 februarie, s-a autosuspendat "pe o durată nedeterminată" din calitatea de membru al PNL.

Şi Mihai Răzvan Ungureanu era membru PNL la momentul numirii sale la conducerea SIE şi s-a autosuspendat.
   
Preşedintele Traian Băsescu l-a propus pe senatorul PNL Teodor Meleşcanu pentru funcţia de director al SIE.

Teodor Meleşcanu urmează să fie audiat de comisiile parlamentare, marţi la prânz fiind deja programată şedinţa plenului Parlamentului pentru validarea noului director al SIE.
   

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close