Antena 3 CNN Actualitate Mircea Sandu, trimis în judecată de DIICOT! Prejudiciul din dosar: aproape 4.000.000 lei

Mircea Sandu, trimis în judecată de DIICOT! Prejudiciul din dosar: aproape 4.000.000 lei

Fostul șef al FRF Mircea Sandu a fost trimis în judecată de către DIICOT alături de alți doi inculpați pentru „constituirea unui grup infracțional organizat, delapidare și spălare de bani”. Potrivit procurorilor, Mircea Sandu și alți doi inculpați și-ar fi însușit suma de aproape 4.000.000 de lei pentru construirea bazei de pregătire de la Buftea, iar această sumă nu a fost folosită în mod corespunzător.

Mircea Sandu, trimis în judecată de DIICOT! Prejudiciul din dosar: aproape 4.000.000 lei
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    06 Oct 2020   •   18:45

Anchetatorii susțin că sumele folosite la construcție au fost mărite. Baza a fost construită de Federaţie între 2009 şi 2011, în mandatul lui Mircea Sandu, costând 3,5 milioane de euro. Sumele de construcţie şi de proiectare au fost considerate nejustificat de mari de procurorii DIICOT.

„Prin rechizitoriul din data de 05.10.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus trimiterea în judecată a unui număr de 3 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, delapidare și spălare de bani.

În cauză s-a reținut faptul că în perioada 2009-2010, cei trei inculpați au constituit un grup infracţional organizat care a avut ca scop însuşirea din patrimoniul unei instituții cu profil sportiv a sumei de 3.895.590,34 de lei, provenită din încheierea unui contract de execuţie lucrări având ca obiect construcţia unui centru de fotbal pe raza localităţii Buftea, judeţul Ilfov.

În vederea atingerii scopului infracţional, a fost creat un circuit fictiv prin intermediul căruia au fost încheiate succesiv contracte de antrepiză şi subantrepiză între mai multe societăţi comerciale controlate de către membrii grupului infracţional, prin intermediul cărora au fost transferate sumele de bani provenite din contractele încheiate cu instituția cu priofil sportiv. O parte din aceste sume au revenit ulterior membrilor grupării infracţionale disimulate sub forma „restituire împrumut asociat”, „dividende”, etc.”, se arată în comunicatul DIICOT.

 

×
Subiecte în articol: Mircea Sandu
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close